Ve bayram resmen başladı. Büyüklerin elleri öpülecek, tatlılar yenilecek ve maneviyata doyulacak. Çoğu kişiyse İstanbul'u terk ederek 9 günlük tatilin tadını çıkaracak. Son gelen bilgilere göre, en büyük ilgi bungalov evlere oldu. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yer alan bungalovlar yüzde 90'lık doluluk kapasitesine ulaştı. Tabi sadece Sapanca değil, Türkiye'nin çoğu noktasında bungalovlar doldu taştı. İşte bungalov evlerin özellikleri ve hizmetlerin tümü...

FİYATI HİÇ DE AZ DEĞİL AMA...

Ntv'de yer alan habere göre, 3 günlük bungalov tatilinin bedeli ise bungalovun boyutları ve özelliklerine göre 20 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiyor. 9 günlük tatil için ise bu bedel 50 bin TL'den başlıyor.

Ramazan Bayramı'nda en çok rağbet gören tatil noktası olan bungalovlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkabı Ali Safa Alaçam, "Bayram tatili sebebiyle Sapanca’ya ilgi bir hayli yüksek. İlçemizde bulunan yaklaşık 4 bine yakın işletmelerimizde doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine ulaştı. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden gelen aileleri, bungalov tipi konaklama yerlerinde ağırlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

PEYZAJ VE HAVUZ KEYFİ...

Uzun senelerdir bungalov üreticiliği yapan Ayhan Doğan, bayram dolayısıyla oluşan yoğunuk sonrası bungalov evlerin özelliklerine dikkat çekti ve "Yaz döneminde müstakil havuz kullanmak isteyen turistler için çeşitli büyüklüklerde havuzlu bungalovlar yapmaktayız. Ayrıca yeşilin en güzel tonunun bulunduğu Sapanca ilçemizde bahçeler için peyzaj çalışmalarını tamamlamaktayız" dedi.

SAPANCA GÖLÜ'NÜ GEZMEDEN EVE DÖNMEYİN!

Sapanca.gov.tr'de aktarılan bilgilere göre, Marmara Bölgesi`nin doğu kesiminde, Adapazarı Ovasını İzmit Körfezi oluğuna birleştiren uzun bir çukurun doğu yarısında yer alan tatlı su gölüdür. Sapanca`nın kıyıları, doğuda Sakarya ili, batı ucunda Kocaeli İlinde kalır. Havzası 252 km2`dir. Yüzölçümü 47 km2`dir. Doğu-batı uzunluğu 17 km`dir. Kuzey-güney genişliği 5 km olup yüzeyin denizden yüksekliği 31 m`dir. En derin yeri 61 m`dir. Gölün suyu kış ve ilk bahar aylarında yükselir, sonbahara doğru alçalır.

Kaynak: Ntv.com.tr, Sapanca.gov.tr Derleme: Objektifa.com