Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği’nde neler olup bitiyor? DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan, hemşerisi Birlik Başkanı İbrahim Atar ve birlik mühendisleri hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği’nin sorgulanması gereken noktalar ve cevabını bekleyen sorular; 
 
*Fahiş fiyata (dönemin parasıyla 400 bin liralık mobilya alımı) yenilenen makam odası ihalesiz ve evraksız yaptırıldı mı? Kime yaptırıldı, pahalı aksesuarlarla neden süslendi, ödemesi ne şekilde gerçekleştirildi?
 
* Yakıt ihalesi hangi şartlarda gerçekleştirildi; ödemelerin tarihinden önce yapıldığı iddiası doğru mu? 
 
*6 Şubat’ta, depremzedelere yardım amacıyla kiralanan araçların sahibi kimlerdi, kiralama bedelleri uçuk muydu, ilgili firmanın sulama birliğini yöneten isimlerle bir yakınlıkları var mı? 
 
*Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar tarafından geçmişe dönük ödeme yapmış çiftçilere yüzde 20 zam yapılarak çiftçilerden yeni bir ödeme alındı mı?. 
 
*Tepkiler üzerine soruşturma açıldı mı, İbrahim atar  soruşturma sonrası kınama cezası aldı mı! 
 
*Kız arkadaşı ile birlikte alkollü bir şekilde üstelik devletin resmi aracıyla sulama kanalına uçan araçta kimler vardı? 
 
*Gece yarısı gizlice yapılan kurtarma operasyonundan sonra resmi plakalı araç nerede, kimlerin himayesinde saklanmaya devam ediliyor? 
 
*Çiftçinin alınteriyle satın alınan araç neden o saatte özel işlerde kullanıldı? Araç şu an nerede ve fiziki durumu nedir? Bu iddia için açıklama yapılacak olunursa, aracın ekspertiz raporunu da belgelenebilir mi? 
 
*DSİ 6. Bölge Yardımcısı Bekir Pehlivan bütün bu olan bitenler karşısında neden suskun kalıyor; yoksa konu tamamen duygusal mı?
 
*DSİ’nin yeni atanan Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, bu iddialara vakıf mı, vakıfsa olayda adı geçenlere ne tür bir işlem uyguladı? 
 
 
Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği’nde yaşanan tüm olumsuzlukları, dillendirilen skandalları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.