Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ramazan paylaşım ayıdır, ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulan tüm destekleri elimizden geldiği kadar karşılayacağız ve onların yanında olacağız ‘ açıklamasından sonra harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan destek paketinin detaylarını açıkladı. Henüz paketten vatandaşların tamamının haberi olmadığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı paketin detaylarını duyurmak için dört bir koldan çalışmalara başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamalarına göre ihtiyacı olan vatadanşlara Ramazan ayı boyunca 1 defaya mahsus olmakla birlikte vatandaşlar bu paketten faydalanabilecek. Herhangi bir geri ödemesi olmayan bu yardım desteğinden vatadanşların faydalanabilmesi için ise birkaç şart mevcut. Bu paketten faydalanmak isteyen vatandaşların aile fert başına asgari ücretin 1/3’ ü kadar gelirinin olması gerekiyor. Bir diğer yandan kira gelirinin olmamasıda gerekiyor. Bu iki şartı karşılayan vatandaşların tamamının bu yardım paketinden yararlanabileceği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ise ‘ Ramazan ayı boyunca yardımlaşmamız gerekiyor, ihtiyacı olan komşularımıza, akrabalarımıza elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor. Biz kendi üzerimze düşeni yapmak amacıyla Ramazan ayı yardım paketini açıkladık ama vatandaşlarımızında duyarlı olmasını bekliyoruz ‘ dedi . 

Peki ya bu yardım paketinden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuruda bulunacak ?

Geçtiğimiz yıllarda bu tarz başvurular için devlet kurumları önünde uzun uzun kuyruklar oluşurken günümüzde çoğu şey için e- devlet sitesi üzerinden faydalanabiliyoruz. Ramazan ayı yardım paketi içinde yine aynı şekilde E-devlet üzerinden başvurular yapılacak. Yardım paketinin yanı sıra asgari ücret ile geçimini zorlukla sağlayan vatandaşlar için Bayram’da bir destek paketinin açıklanması daha bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bayram için çok kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve emeklileri, asgari ücretle geçinen vatadanşları ve memurların faydalanabileceği çok kapsamlı bir bayram ikramiyesi paketinin yolda olduğunu açıkladı.