Ankara’da sabah saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yakın bölgede bulunan İçişleri Bakanlığı önünde patlama sesi duyuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamanın kaynağının bombalı saldırı girişimi olduğunu açıkladı.

DHA’nın haberine göre, tören öncesi TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin ilk olarak şu açıklamayı yaptı:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR”

YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Bakan Yerlikaya saldırıdan bir süre sonra sosyal medya hesabından bir mesaj daha yayınladı. Yerlikaya, mesajında bakanlığın son dönemde yaptığı operasyonlara dikkat çekerek,  Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Yerlikaya’nın son paylaşımı şu şekilde:

“İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen HAİN TERÖR SALDIRI GİRİŞİMİNDE yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

TERÖRLE, ONLARIN İŞ BİRLİKÇİLERİYLE, ZEHİR TACİRLERİYLE, ÇETELERLE, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR”