EYT'lilerin ilk defa emekli maaşı alacağı belirtiliyor. Bu kapsamda milyonlarca EYT'li, başvuru dilekçelerini verdi ve beklemeye başladı. SGK priminden çalışılan yıl süresi ve belirli kriterler öncülüğünde emekli maaşı alacaksınız. Emekli maaşınızın miktarı da bunlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. En düşük emekli maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkması da ayrı bir avantaj. Çünkü ilk maaşlar ödenmeden yeni maaşa zam gelmiş oldu.

EYT'liler Ne Zaman Maaş Alacak?

EYT'lilerin 2023 yılında alacağı ilk maaş Nisan ayını kapsıyor. Bu nedenle ilk ödemeler bu ay içerisinde gerçekleştirilecek. Öte yandan emeklilere veirlen Nisan maaşının yanı sıra belirli şartları karşılamanız gerektiğini hatırlatalım. Emeklilik için tüm şartları karşılıyor olsanız bile bazı detayları gözden kaçırmamanız gerekiyor.

Başvuru Dilekçesi Vermelisiniz!

Emekli olacağınıza dair SGK'ya başvuru dilekçesi vermeniz gerekmektedir. Bu sayede bir sonraki ay emekli olmanız ve maaş almanız mümkün olacaktır. Eğer Mart ayında başvurunuzu yapmadıysanız Nisan ayında ilk emekli maaşınızı alamazsınız. Nisan ayında başvuru yapanlar Mayıs ayında emekli maaşını alacak. Mayıs ayında emeklilik dilekçesi verenler ise bir sonraki ayda, yani Haziran ayında ilk ödemesini almış olacak. Konuyla ilgili detaylar ve çok daha fazlasın için SGK'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

EYT'liler İkramiye Alacak mı?

EYT'den emekli olacak vatandaşlara ikramiye ödemesi de yapılacak. Bu sayede milyonlarca vatandaşa hem maaş hem de ikramiye verilecek. Üstelik bir banka ile promosyon konusunda anlaşma sağlarsanız da neredeyse maaşınız kadar promosyon ödemesi alabilirsiniz. Ancak sizlere tavsiyemiz bankaların promosyon tekliflerini detaylı bir şekilde incelemeniz yönünde olacaktır. En iyi teklif veren banka ile anlaşma sağlamanız durumunda, 3 yıl boyunca bu bankadan maaş alacağınıza dair taahhüt vermiş olursunuz. Bu neticeyle beraber emekli promosyonu almaya hak kazanırsınız. Emekli maaşına gelen zamla beraber nakit promosyon ödemelerinde artış yaşandı. Bu fırsattan yararlanmak sizin elinizde.