Bugün Adana’da ‘Deprem eylem planı çalışması’ adı altında bir gün sürecek olan bir kent paneli düzenleniyor.

Paneli Adana Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikte organize ediyor.

Panele isminin önünde Prof. Dr yazılı 9 isim davet edilmiş. Adana’nın depremle olan yaşamını masaya yatıracak olan bu Profesörler bugüne kadar ekranlardan dile getirdikleri savlarını bir kez daha burada tekrarlayıp konuşmalarını tamamlayacaklar.

Böylesine önemli bir etkinlikte Adana’da uzun yıllar Jeofizik anlamında çalışmalar yapan, kenti ve kentliyi her konuda bilgilendiren, sahada olup araziyi ve fay hareketlerini en iyi bilen isim olan Melih Baki’yi böylesine önemli bir etkinliğe konuşmacı olarak davet etmeyen Ekrem İmamoğlu ve Zeydan Karalar yanlış yapmış!

Arabadaki arızayı tamirci bilir, makine mühendisi değil! İsminin başında Profesör olmadığı için sanırım Melih Baki davet edilmemiş böylesine önemli bir etkinliğe.

Melih Baki, bu şehirde Adana’ya ve Adanalılara karşı sorumluluğunu yerine getirip halkı uyardığı için yargılanan, mahkeme kapılarında sürünen bir isimdir.

İnanıyoruz ki, Melih Baki bugün panele davetli olan 9 Profesörden daha iyi bilgi ve donanıma sahiptir. Adana’yı, fay hatlarını, arazideki çalışmaları ile yakından takip ettiği için makine mühendisi olmasa da tamircidir! Aracın arızasını en iyi bilendir.

9 Profesör uçakla gelip konuşup gidecekler!

Sonrası…

Sonrası Melih Baki’ye kalacak…

Bizce İmamoğlu ve Karalar’ın Melih Baki’ye bir özür borcu var.

Çukurova Barış Gazetesi olarak Melih Baki’nin hakkını kendisine teslim edelim istedik.