Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak ileri sürdüğü 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine "Kırmızı çizgimizdir" diyen AK Parti Genel Başkanvekili Özlem Zengin "yüzlerce tehdit mesajı aldığını" söylemişti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dün de bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada "6284 açıklamalarımdan sonra hedef haline geldim. Artık tek şey söylemek istemiyorum. Bu yalnızlıktan yoruldum. Keşke daha İslami bir ortamda tartışabilsek." dedi. 

Türkiye’nin gündemindeki konuya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar‘ın Başdanışmanı İpek Sabah da katıldı. Sabah, Özlem Zengin’e “6284’e dokunamazsınız, bu olanların hepsinde payın var. Gururlu ol, istifa et!” diye seslendi. 
 

6284 SAYILI KANUN NE DİYOR? 

6284 Sayılı Kanun, İstanbul Sözleşmesi'nin bütüncül sistemini (Önleme, Koruma, Kovuşturma, Ceza) kabul ediyor. Kanunun genel mekanizması şiddetin failini önleyen, şiddete maruz kalan kadın ve çocukları koruyup destekleyen, faili cezalandıran ve şiddeti izleyen bir teorik altyapıya dayanıyor