Adana BŞB Başkanı Zeydan Karalar’ın Başdanışmanı, Şehir ve Bölge Plancısı İpek Sabah, CHP’den milletvekili adayı olabilmek için siyasi çizgisinde emin adımlarla ilerliyor. 

Başkan Zeydan Karalar’ın da arkasından yoğun siyasi destek verdiği ileri sürülen İpek Sabah, TBMM’nin ilk 5 haftalık performansını yorumladı. 
 
İpek Sabah şunları söyledi: 
 
“TBMM’de 5 haftalık süre geride kaldı. 53 maddelik torba yasa teklifi tek tek kabul edilip kanunlaşırken, her hafta bir tezkere kabul edildi ve birçok araştırma önergesi tartışılıp reddedildi. Seçime giden bu yasama yılında reddedilen araştırma önergelerine bir bakalım:
 
Kadın gazetecilerin maruz kaldığı sorunların araştırılmasına yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi. 
 
Pamuk üreticilerinin sorunlarının araştırılmasına yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi. 
 
Türkiye’de son yirmi yılda yapılan özelleştirmelerdeki kamu yararının yeniden gözden geçirilmesi ve süreçlerin denetlenmesine yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.
 
Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin mesleki ve sosyal hayatlarında zorluk çekmemesi, güvencesiz çalışma koşulları, taban maaş uygulaması, özlük ve diğer haklarının sağlanmasına yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.
 
Ekonomik krize karşı öğrencileri korumak için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesine yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.
 
Kamu ihalelerine yönelik rüşvet ve usulsüzlüğe karşı önlemlerin belirlenmesi, etkin soruşturulması, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele için atılacak adımların tespit edilmesine yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.
 
Gençlerin yaşadığı sorunların araştırılması, gelecek kaygısı yaşayan gençlerimizin taleplerine yönelik çalışmaların yapılması ve gerekli önlemlerin alınmasına yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.
 
Ek ders ücreti karşılığı çalışan usta öğreticilerin sorunlarının araştırılmasına yönelik verilen araştırma önergesinin görüşülmesi TBMM Genel Kurulunda reddedildi.”