İşçi ve personel maaş ödemelerinde yeni bir döneme girildi. Özellikle de çeşitli kurumlarda çalışan personeller ve işçiler, alacakları maaş zamlarını bir süredir beklemekte idi. Gelen sonuçlar ise oldukça umut verici. Çünkü çalışanların maaşlarındaki artışla birlikte çeşitli detaylar ortaya çıktı. Güncel olarak merak edilenleri aktarıyoruz.

İşçi Personel Maaşlarına Zam Kararı

Çayırbaşı Belediyesi'nin Belediye-İş Sendikası ile imzaladığı toplu iş sözleşmesi sonrasında çalışanlara zam yapıldığı ortaya çıktı. %75'lik zammın işçi maaşlarına yansıtılacağı öğrenildi. Bu sayede belediyede bulunan çalışanlar yüksek miktarda ödeme alabilecek. Alım gücü düşen ve enflasyonla birlikte daha da az seviyede ödeme alan pek çok çalışan, enflasyona rağmen daha fazla ödeme alarak rahat bir nefes aldı.

İşçi Maaş Zammı 2023

İşçilere yapılan maaş zamlarıyla ilgili detaylar ve imzalanan Toplu İş Sözleşmelerini sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Genel olarak belediye personellerinin alması gereken maaşları ve enflasyona da bağlı olarak yapılan maaş zammı, haber sitemizde açıklıyoruz. Sendikaların çalışanların emeğinin karşılığını alabilmesi adına mücadele verdiği ve ilgili kurumlarla görüştüğü belirtiliyor.