O gün herkes Kapalıçarşı'ya koşacak! İslam Memiş gram altın için son noktayı koydu! Herkese geçmiş olsun! İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili yaptığı son açıklama ile yatırımcıların merakını giderecek bilgiler verdi. Memiş, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, kapalıçarşıda 1335 TL'ye kadar gram altının çıktığını ve haftanın 1320 lira seviyesinden kapandığını söyledi. Altın fiyatlarında yeni rekorların beklendiğini belirterek açıklamasını sürdüren Memiş, orta ve uzun vadede yeni rekorların görülmeye devam edileceğini ifade etti.

İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Kapalıçarşı'da gram altının 1335 TL'ye kadar çıktığını söyleyen Memiş, altın fiyatlarında yeni rekorların beklendiğini ifade etti. Ortalama ve uzun vadede altın fiyatlarında yükseliş trendinin devam edeceğini belirten Memiş, Haziran ayından sonra özellikle 1450-1550 TL seviyelerinin görüleceğini söyledi. Altın ons fiyatında hedefin 2 bin 452 dolar olduğunu belirten Memiş, teknik olarak kısa vadede bir düzeltmenin olabileceğini sözlerine ekledi. Memiş ayrıca, uzun vadede 1450 ile 1550 TL arasında bir fiyat beklediğini, al sat yapmamanın daha mantıklı olduğunu vurguladı.

Altın Yatırımcılarına Uyarı 

Altın yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Teknik olarak, altın fiyatlarındaki yüksek seviyeler kısa vadede bir düzeltmeye ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle, zamanında altın alamamış yatırımcılar için 1300 lira seviyesi altındaki fiyatlar zaman zaman fırsatlar sunabilir.

Gelecek haftalarda altın fiyatlarındaki düşüşlerin devam edeceği tahmin edilmektedir. Altın fiyatları sürekli olarak artış trendi göstermez. Belli bir seviyeden sonra kar satışları meydana gelebilir. Bu kar satışları, hiç altın almamış ya da altın borcu olan yatırımcılar için bir fırsat olabilir. Ancak elinde altın bulunduran yatırımcılar, yüksekten satarak düşüşte yerine koyma düşüncesinden vazgeçmelidirler. Altın yatırımcılarına, altın fiyatlarındaki dalgalanmaları dikkate alarak, iyi bir strateji belirlemeleri önerilir. Altın fiyatlarındaki düşüşler, doğru zamanda alım yapmak isteyen yatırımcılar için fırsatlar sunabilir. Ancak, her yatırım gibi, altın yatırımında da risksiz bir kar garantisi yoktur. Yatırımcılar, her zaman piyasa koşullarını ve riskleri göz önünde bulundurmalıdır.

Altın fiyatları, güncel verilere göre şu şekilde seyrediyor:

Altın/ons fiyatı, 2.004,54 dolar seviyesinde bulunuyor. Altın/gram spot fiyatı ise 1.247,12 liraya karşılık geliyor. Cumhuriyet altını fiyatı 8.131 lira iken, zinet altını fiyatı ise 8.131,25 lira seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı, güncel verilere göre 1.326,28 liraya ulaşmış durumda. Çeyrek altın fiyatı ise 2.039,05 lirayken, yarım altın fiyatı 4.078,10 lira olarak kaydediliyor. ATA altını fiyatı ise 8.943,02 liraya ulaşmış durumda.

14 ayar bilezik gramı fiyatı 874,08 lira iken, 22 ayar bilezik gramı fiyatı 1.274,97 liraya karşılık geliyor. Gremse altın fiyatı ise 21.602,00 lira seviyesinde bulunuyor.

Son olarak, altın/ons TL fiyatı 38.879 lira olarak kaydediliyor. Bu fiyatlar, piyasadaki güncel duruma bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yatırımcıların, güncel fiyat takibini yaparak bilinçli kararlar almaları önerilmektedir.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.