İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığa Adana sessiz kalmadı. Tepki amacıyla Adana’da tüm camilerde sabah namazı vaktinde Kur'an-ı Kerim okundu. 

Adana İl Müftülüğü, İsveç'te İslam düşmanı Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verilmesine karşı Adana'daki tüm camilerde sabah namazı buluşması düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Çukurova ilçesinde bulunan Ramazanoğlu Camisi'ndeki programa iştirak etti. Müftü Taşcı yaptığı konuşmada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e ve İslam alemine yapılan saygısızlığı kınadı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, hepimizin malum olduğu üzere geçtiğimiz hafta içerisinde Avrupa'da İsveç'te Elçiliğimizin önünde Hayat kitabımız, Kur'an-ı Kerim'imizi yakmak suretiyle bir protesto eylemi yapılmış idi. Bizler de bugün Türkiye’mizde, Memleketimizde, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Muhterem Diyanet İşleri başkanımızın talimatıyla 90 bin camiimizde bir araya gelerek, Allah'ın kitabını okuduk. Kuran-ı Kerim okuduk. Zikri, Tesbihat eyledik. İbadetlerimizi yaptık. Hem de böyle onurlu vakur bir şekilde tepkimizi medeni bir şekilde ortaya koyduk. Tabi bunların Kuran-ı Kerim'i yakmaları, böyle alçakça protestolar yapmaları ne Kur'an-ı Kerim'e ne de Müslümanlara herhangi bir zarar vermesi mümkün değil, bizim bunlardan ders almamız, bizim bunlardan , ibret almamız as olan ve bizim üzerimize düşen ve biz inşallah buradan kardeşlerimizin v e müminlerin gerekli dersleri çıkarıp bundan sonra hayat kitabımız olan  Kur'an-ı Kerim'i daha fazla  okumaları, daha fazla anlamaya çalışmaları ve daha fazla Kur'an'la hemhal olmaları, bu işi bunu gerçekleştirdikleri zaman o ve benzeri protestolara en güzel cevabı vermiş olacağız. İnşallah diyorum. Ben bugün bu ve biz bu manada Adana’mızda da şehrimizin en güzel ve nadide seçkin camilerinden birisi olan Ramazanoğlu camimizde buluşmamızı gerçekleştirdik. Kur'an-ı Kerimlerimizi okuduk, ibadetlerimizi yaptık, dualarımızı da yaptık, Cenab-ı Allah kabul eylesin inşallah.”  ifade etti.

 

Müftü Taşcı,  “Şu anda bütün dünyayı kasıp kavuran şu kuraklığı da bir an evvel üzerimizden Rabbim izale eylesin ve bütün müminleri biran evvel rahmetine ve yağmuruna kavuşmayı nasip eylesin”

 

Yaptığı duanın ardından Müftü Taşcı, çocuklarla, gençlerle ve cemaatle hasbihal ederek program sona erdi.