Kadına yönelik şiddetin var olduğu bir ülkede, kadının yönetime ve üretime ortak edilmesinin söz konusu olamayacağını kaydeden Ali Demirçalı, kadına şiddetin yaşanmadığı bir Yüreğir oluşturmak için gayret göstereceklerini söyledi.  Ekonomik özgürlüğü olmayan, üretmeyen, sadece ev işlerine mahkum edilen kadının mutlu olmasının söz konusu olamayacağını da değerlendiren Ali Demirçalı, Yüreğir’de gerçekleştirecekleri projelerle kadınlara nefes aldıracaklarını anlattı.

Yüreğir’in yönetiminde de kadının söz sahibi olacağını vurgulayan Demirçalı, Yüreğirli kadın hemşehrilerine güvendiğini ve inandığını ifade etti. 

CHP Adayı Demirçalı Yüreğir’de kadını şiddetten korumak için sığınma evleri yapacaklarını ve bu merkezlerde şiddete uğramış kadınlara rehabilitasyon ve psikolojik destek vereceklerini anlattı. Yüreğir’in yeniden üretime geçmesinde kadın gücünden faydalanacaklarını da ifade eden Demirçalı, “Kadının yaratıcılığı, üretkenliği ve çalışkanlığını ortaya çıkaracak çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Ekonomik özgürlüğünü elde edememiş kadının kendini güvende hissetmesi ve dolayısıyla mutlu olması düşünülemez. O nedenle, Yüreğir’de kadınların ürettiği, ürettiğini pazarlayabildiği ve gelir elde edeceği projeleri hayata geçireceğiz” dedi.