Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde 2016 yılından beri hizmet veren Kadın Sanayiciler Platformu, Adana iş dünyasını eğitime dair önemli bir sosyal sorumluluk projesi için bir araya getirdi.

Kadın Sanayiciler Platformu’nun eğitime destek için hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projesi kapsamında Adana iş dünyası da seferber oldu.

Platformun teknolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla A’dan Z’ye yenileyeceği Misis’teki bir anaokuluna yardım amacıyla düzenlenen gala, Sheraton Grand Adana Oteli’nde geniş bir katılımla gerçekleşti. 

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Denetim Kurulu Üyesi Ergin Turan,………. Ç.Ü Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, AOSB Bölge Müdürü Erksin Akpınarile iş dünyasının saygın temsilcilerinin katıldığı galada, eğitim için tek yürek olundu.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında, eğitime desteğin önemine vurgu yaptı.

Başkan Sütcü, toplumların geleceklerinin eğitime yaptıkları yatırım ve verdikleri önemle doğru orantılı olduğunu belirterek, “Eğitime yapılan yatırımlar, toplumların geleceklerini belirleyecektir. İyi eğitilmiş bireyler topluma ve devlete yapılmış bir yatırımdır. Eğitim ve Eğitim kalitesi Ülke ekonomisinin kalkınması ve bunun sürdürülebilir olması bağlamında büyük katkı sağlar” diyerek, şöyle devam etti:

“Kalkınmanın sağlanmasının en önemli göstergesi olan eğitim seviyesinin iyileştirilmesi aynı zamanda toplumların ekonomik, sağlık, kültürel ve çevresel anlamda gelişmelerinin yolunu açar. 

Bizler de Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi olarak: Katılımcılarımıza sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanlarının tamamını sağla yetinmiyor, yaşadığımız çevreye de katkı sunmayı görevlerimiz arasında sayıyoruz.  Kurum kültürü ve kurumsal değerleri önemseyen hizmet anlayışıyla katılımcı memnuniyetini en üst düzeyde tuttuğumuza inanıyoruz. Hepsinden önemlisi: sadece bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunma çabalarıyla yetinmiyor, sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma fayda sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burada bir araya gelmemizin nedeni de budur.  Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik ise, AOSB’de CEO ve üst düzey kadın yöneticilerden oluşan yaklaşık 70 üyeleri olduğunu belirterek, kuruluşlarından bugüne sosyal sorumluluk projelerinin öncelikleri arasında yer aldığını bildirdi.

Çelik, “Platform olarak altı yıldır doğamıza, çevremize, yaşlılarımıza, genç sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu sene bunu bir sosyal yardım projesi ile taçlandırmak istedik. Alan olarak eğitimi seçtik ve OSB çevresindeki okullara odaklandık. Misis’teki bir anaokulun binasını yenilemeye karar verdik” dedi. 

Fiziksel olarak kötü durumdaki anaokulunu yenilemek için 2.5milyon lira gerektiğini ifade eden Çelik “İlk parayı kadın sanayiciler olarak aramızda topladık ve ardından bir yardım galası planladık, sponsorluklar belirledik. Ana sponsorumuz OSB Başkanlığı. Platformun kuruluşundan bu yana AOSB Başkanı Sayın Bekir Sütcü ve tüm yönetim kurulumuz çalışmalarımıza destek veriyor. Bu destekler ve sizlerin bugün burada bizimle birlikte olmanızdan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Yeniden inşa edecekleri okulun sürdürülebilir ve teknolojik özelliklere sahip olacağını belirten Ayça Çelik, şu bilgeleri verdi: 

“Okulda bugüne kadar tek sınıfta eğitim veriliyordu, üç sınıf olacak. Yaklaşık 40 çocuk kapasiteli ve büyütülebilecek bir konsept hazırladık. Sürdürülebilirlik ve teknolojiye önem verdik. Çatısına güneş enerjisi sistemi kurulacak, bahçede damla sulama olacak. Depreme dayanıklı ve farklı bir mimari tasarımla yapılacak. Toplamda 150 metrekare alandaki sınıflar perdelerle birbirinden ayrılacak, perdeler açıldığında mekanoyun alanına dönüşebilecek. Çocukların teknolojiye yakın olması için düzenli eğitimler verilecek, biz de çocukların ‘manevi annesi’ olacağız.”