Temizlik, güvenlik, sağlıkçı ve işçi alımı başvuru şartları. Kamu hastanelerine mülakat şartsız yüzlerce personel ve işçi alımı başvurusu başladı- Üniversiteler ve hastaneler, bir dizi mülakatsız personel ve işçi alımı yapacaklarını duyurarak son dakika açıklamasında bulundu. Güvenlik görevlisi, temizlik personeli, destek personeli, sağlık personeli ve işçi kadrolarına alımların gerçekleştirileceği belirtilen ilanlar, büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Başvuru Genel Şartları

Üniversite hastanelerine yapılacak olan personel ve işçi alımı için adaylardan aşağıdaki genel şartları sağlamaları beklenmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. maddesinde yer alan yaş şartlarını taşımak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumlarının, askerlikle herhangi bir ilişkisinin olmaması, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış, ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekmektedir.
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan herhangi birinden dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olmak veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya vücut sakatlığı gibi özürlülüğünün bulunmaması (657 sayılı Kanun'un 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla).

Üniversitelere ve hastanelere yapılacak olan personel alım ilanları şu şekilde;

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ilanı 

Giresun Üniversitesi 19 ilanı

Erciyes Üniversitesi 45 ilanı

İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa 61 ilanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi 492 ilanı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 24 ilanı

Karabük Üniversitesi 4 ilanı

Ege Üniversitesi 77 ilanı

Abdullah Gül Üniversitesi 25 ilanı

Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi 45 ilanı