Ne oldum demeyeceksin, sonuçta ne olacağına bakacaksın!

Son günlerde, Adana’da iki aile iki farklı olayla anılıyor. Bunların ilki Erdoğan kardeşler. 
 
Babalarının Niğde’den sırtında haralla (çuval) geldiği Zafer ve Halim Erdoğan, kısa zamanda çuval dolusu parayı buldular ama finalde birbirlerine düştüler. İki kardeşin mal kavgasına mafya grupları da dahil oldu; sopalar bıçaklar havada uçuştu. 
 
Zafer Erdoğan’ın öteden beri ne iş yaptığını zaten tanıyan herkes biliyor. Ama uçuk-kaçık ağabeyi Halim Erdoğan’ın hamile bir genç kızın ölümüne adı karışmıştı. 
 
Gülten Nur. A, Ağustos 2015’de, Süleyman Demirel Bulvarı Mahmut Akgün Apartmanı’nın 9. katından atlamak suretiyle (!) intihar etti. Polis kayıtlarına böyle düşürüldü. 
İki kardeş olayın gerçekleştiği apartmanın karşı kaldırımında olan biteni korkuyla izlediler. 
 
Varsa, günahları boynuna..
Ancak gördüğünüz üzere Allah’ın sopası yok; nereden nereye! 
 
 
*
Seçim öncesi ‘bir tek işçiyi ekmeğinden etmeyeceğim’ diye şeref sözü veren Zeydan Karalar, Başkan olduktan sonra binlerce kişiyi işten çıkardı. Tamamını hem bankamatikçi hem de vatan haini olmakla suçladı. 
Kuşkusuz aralarında bankamatikçiler vardı. Ama kurunun yanında yaşı da yakıp evine ekmek götüren garibanları ekmeksiz-nefessiz bıraktı. Nefretleri kazandı. 
Etnisite ve mezhep ayrımcılığı yöntemiyle ‘İşten atılacaklar’ listesini hazırlayanlardan biri de kardeşinin damadı Ali Karan idi. Hafriyat uzmanı Damat Ali, hakaret ettiği mesai arkadaşı İbrahim Akyol ile kavga etti. İkisinin de disiplin suçu alması gerekirken Zeydan Karalar ‘benim ailem kırmızı çizgimdir’ diyerek İbrahim Akyol‘u işten attı. 
Hırsını alamadı, İbrahim Akyol’un kanser hastası kızkardeşini de işten kovdu! Damat Ali ise hafriyat götürmeye devam etti.
 
Allah, demir-çelikçi Zeydan’a da sopasını göstermedi! 
Kıyı Boyu’ndaki trafik kazasında (!) Hakan Erdoğan adlı kişinin ölümüne yol açan kişinin damat Ali Karan olduğu ortaya çıktı. Kamera görüntüleri sayesinde dördüncü gün yakalandı. Hakim, kasıt (cinayet de denebilir) ihtimalini göz önünde bulundurarak tutukladı. 
Damadın o gün alkollü olduğu ve belediye aracıyla Hakan Erdoğan’ın ölümüne sebebiyet verdiği de öne sürüldü. 
Cinayet mi kaza mı; buna yargı karar verecek. 
 
 
*
Diyeceğim o ki;
Nihayetinde etme bulma dünyasıdır. Garibanların canını yakmayacaksın, onları işinden ekmeğinden etmeyeceksin, şüpheli ölümlerde hisse sahibi olmayacaksın. 
Çünkü kan kokusu geçmiyor! 
 
ALİ PEKMEZCİ Yazdı