CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, geçtiğimiz yıl ile bu yıl ki kantin ve okul yemek fiyatlarını karşılaştırdı.

Okul kantinlerinde fiyatların ateş pahası olduğunu kaydeden Bulut, “Geçtiğimiz yıl 15 TL olan kaşarlı tost bu yıl 25 TL, 18 TL olan karışık tost 28 TL, 20 TL olan hamburger 30 TL, 20 TL olan  tavuk döner 30 TL, 10 TL olan çorba 23 TL’ye yükseldi. Öğrenci her gün bir kaşarlı tost yese ve yanında ayran içse 33 TL vermek zorunda. Bu da aylık  660 TL yapıyor. Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle kırtasiye ve okul masraflarını karşılamakta zorlanan veliler, okulların hazırladığı günlük beslenme programını dahi yerine getiremiyor”dedi.

Okul yemek fiyatlarına da dikkat çeken Bulut, geçtiğimiz yıl işe bu yılın fiyatları arasında neredeyse yüzde yüz artışlar yaşandığını bildirdi. Geçtiğimiz yıl 25 TL olan makarna/köfte ve ayrandan oluşan menünün bu yıl yüzde 80 artışla 45 TL’ye çıktığını belirten Bulut, 20 TL olan tavuk döner/ayranın yüzde 90 artışla 38 TL’ye, 20 TL olan hamburger/ayranın yüzde 90 artışla 38 TL’ye, 20 TL olan pizza/meyve  suyunun yüzde yüz artışla 40 TL’ye çıktığını söyledi. Çocuk okulda bir öğün yemek yese en ucuzu 38 TL. Bir öğrencinin aylık yemek masrafı 750 TL’yi buluyor. Ekonomik krizin bütün yükü halkın sırtında” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretlin sofrasına çöken iktidarın, çocukların beslenme çantasının da yarısını çaldığını kaydeden Bulut, dar gelirli ailelerin okulların hazırladığı günlük beslenme programına uyamadığını, fahiş fiyatlar altında ezildiğini söyledi. Beslenme çantalarının yetersiz olduğunu, harçlıksız okula giden çocuklar açlıktan kırıldığını kaydeden Bulut, “En azından 1 öğün yemek devlet tarafından karşılanmalı” önerisini yineledi.