Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, kuraklık tehlikesi büyürken "Gerekirse depolarımızı kullanırız" diye açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye tepki gösterdi. "Tedbir kuldan, takdir Allah'tandır" diyerek Bakan Kirişçi'yi eleştiren Barut, "Kuraklıkla ilgili bilimsel temelli bir yaklaşım ortaya konması beklenen, sulama yatırımlarına ağırlık verip çiftçiye destek olması gereken Tarım ve Orman Bakanı akıl almaz açıklamalar yapıyor. Görevinizi yapın" dedi. 

"TEHLİKE BÜYÜYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda süren kuraklık, ortaya çıkan su ve gıda krizi riskine karşı söz alan Ayhan Barut, "Ülkemizde maalesef kuraklık tehlikesi büyüyor. Yakın vakitte yeterli yağış olmaması tarımsal üretimde çok önemli verim kayıplarına yol açacak. Gübreden mazota, tohumdan zirai ilaca fahiş zamlardan beli bükülen çiftçimiz şimdi kuraklık endişesini yaşıyor. Bu konularla ilgili bilimsel temelli yaklaşım ortaya konması beklenen, sulama yatırımlarına ağırlık verip çiftçiye destek olması gereken Tarım ve Orman Bakanı akıl almaz açıklamalar yapıyor" diye konuştu. 

"ÖNLEM ALIN, ADIM ATIN"

Kuraklık riski artarak sürerken su ve gıda krizine karşı seferberlik çağrısını yineleyen Ayhan Barut, "Çiftçinin üretmesi için çaba göstermesi beklenen, su ve gıda krizi yaşanmaması için adım atması gereken Bakan Kirişçi, 'Kurak bir kış geçiriyoruz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Gerekirse depolarımızı kullanırız. Kuraklık şimdilik bitkisel üretimi çok etkilemedi. Ancak kuraklık devam ederse risk büyür' diyor. Tedbir kuldan, takdir Allah'tandır elbette.  Ama Bakan olarak görevinizi yapın, adım atın!" şeklinde konuştu.