Megastar Tarkan, Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen Yarının Köyleri projesi için Adana’ya gelip projenin ilk aşamasında belirlenen 3 pilot köyden biri olan Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde çekim  gerçekleştirmişti.

Ekim 2022’den bu yana devam eden projenin lansman filminde de rol alan Tarkan, “Yarının Köyleri’nin bir hayalden gerçeğe dönüşmesine bizzat tanık olmak ve aradan geçen zamanda yaratılan pozitif etkiyi görmek çok güzel. Dijital köprülerin kırsal kalkınma adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ancak gazeteci-yazar Banu Avar, Adana’nın Kürkçüler köyünü Türkiye gündemine taşımak suretiyle bu projeye çok sert karşı çıktı. 

Banu Avar, “Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından biri ikna ediliyor, ön planda o var sonra çok umurlarındaymış  gibi Yarının Köyleri adı altında  bir proje devreye sokuluyor. Önce tüm Afrikanın canını çıkardılar. Şimdi sıra Türkiyede!

Ey Adanalı kardeşlerim UNDP dünya halklarının düşmanıdır. Bu örgüt küresel elitlerin öncü örgütlerinden biridir.  Zemberek adlı kitabımda detaylı bilgi bulabilirsiniz.  Zehiri bala bulayanlara geçit vermeyin!” şeklinde tepkisini dile getirdi.