Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını yakından takip ediyor. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamanın detayları merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Ara Zam Açıklaması Geldi!

Küresel ve yurt içi piyasalarda yüksek enflasyon rakamları ile mücadele devam ediyor. Bundan kaynaklı hayat pahalılığı gıda, giyim, eğitim ve daha birçok alanda kendini göstermektedir. Dolayısı ile vatandaşlar kendi ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ifade edebiliriz. Bu bağlamda asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

2022 yılında hem ocak ayında hem de temmuz ayında asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Bu yıl yine ocak ayında hem enflasyon rakamları göz önünde bulundurularak hem de refah payının da eklenmesi ile zam yapılmıştı. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın açıklaması ile memur ve emekli maaşlarına %30 oranında zam yapılacağı söylenmişti. Bu bağlamda ara zam için yapılan açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. 

Ara Zam Yapılacak Mı?

Ekonominin temel gündem konularından birini oluşturan asgari ücret ile ilgili gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Öte taraftan çalışanların yanında iş verenler de asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak edip araştırıyor. Burada sadece çalışanların değil iş verenlerin de süreci yakından takip ettiğini ifade edebiliriz. Dolayısı ile konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalar yakından takip edilip detayları araştırılmaktadır. 

Ocak 2023 tarihinde asgari ücrete %54,7 oranında zam yapılarak net ücret 8 bin 506.8 TL’ ye yükseltilmişti. Ak Parti grup toplantısından sonra açıklama yapan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret temmuz ayı ara zammı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın ara zam için yeşil ışık yaktığını ifade edebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asgari ücrete Temmuz ara zammı var mı, yeni asgari ücret ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap verdi.

Türkiye genelinde baktığımız zaman yaklaşık 27 milyon kişinin kayıtlı çalışan olduğunu görüyoruz. Bu sayı içerisinde toplam sigortalıların %41’ i, 7 milyon 131 bini asgari ücret ile çalıştığını ifade edebiliriz. 2023 ocak ayında uygulanan net asgari ücret %54,7 oranında ki artış ile brüt 10 bin 8 TL iken net 8 bin 506.8 TL yükseltildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ara zammı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “temmuzda asgari ücrete ara zam var” dedi.  Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız” ifadelerini kullandı. Dolayısı ile burada asgari ücrete zam yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade edebiliriz.

Hayat pahalılığının her alanda arttığını ve bunun hem küresel hem de yurt içi piyasalarda yaşanan yüksek enflasyon rakamlarından kaynaklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısı ile temel ihtiyaçları dahi karşılamakta güçlenen kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programları hazırladığını vurgulayabiliriz. Burada asgari ücret ile çalışan kişilerin de genel olarak ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çektiğini ifade edebiliriz. Bu bağlamda yapılacak ara zammın vatandaşları mutlu edeceğini belirtebiliriz. Sonuç olarak vatandaşların yapılacak resmi ara zam açıklamaları yakından takip ediliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın yaptığı açıklamalar önem arz etmektedir.