En düşük maaşa ne kadar ödeneceğiyle ilgili merak edilen sorular yanıt buluyor. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken toplu iş sözleşmesinde yeni gelişmeler meydana geldi. Bu sefer İzmir Büyükşehir Belediyesi rekor oranda maaş oranına imzasını attı.

Maaşlar %70 Arttı!

İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasında yapılan imzalı anlaşma sonrasında çalışanların alacağı ödemeler %70 artıyor. Toplamda 24 bin çalışanı kapsayan bu anlaşma, maşaları ciddi oranda yükseltti. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den açıklama geldi:

“6 bin memur arkadaşımızı, 7 bin İZELMAN çalışanımızı, bu sabah da 11 bin İZENERJİ personelimizi kapsayan TİS görüşmelerini tamamladık. 24 bin çalışan arkadaşımız için toplu iş sözleşmesi mutabakatına vardık.”

Toplu İş Sözleşmesi İmzalanıyor 2023

Toplu İş Sözleşmesi, 2023 yılında da sendikalar ve kurumlar arasında imzalanmaktadır. Özellikle de belediye çalışanlarının bu anlaşmaları yakından takip ettiğini söylemeliyiz. Çünkü maaş artışları kendilerini ilgilendiriyor. Konuyla ilgili güncel gelişmeler ve maaş artışları yaşandığı vakit sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.