"Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir"  sözleri tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ünal, Twitter'dan paylaştığı mesajında, şunları yazdı:

"#TürkiyeYüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. #CumhuriyetBayramımızKutluOlsun" 

OSMANİYE SAVUNUCUSU DA OLMUŞTU 

Geçtiğimiz hafta da Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla basına kapalı toplantıda bir araya gelen Mahir Ünal, Osmaniye'nin büyüme arzusuyla "kabuğuna sığmadığını" vurgulayarak, şunları kaydetmişti:

"Büyükşehir olmak, daha büyümek, denizlere inmek istiyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bir şehir üretim kapasitesini arttırmak, yeni OSB'ler kurmak, yeni teşvikler istiyor. Bundan daha kıymetli bir şey olabilir mi? Burada değerli olan, bu heyecanı duymak, insanların kendi şehriyle ilgili bir hayalinin olması, bu şehrin evlatlarının kendi şehirlerini ayağa kaldırma çabasıdır. Birileri gibi şehrinden, ülkesinde nefret edip, 'Türkiye bir doktor kaybetti, Türkiye bir mühendis kaybetti.' demek yerine 'Ben rüyalarımı kendi şehrimde görüyorum, kendi şehrime sevdalıyım.' diyebilmek, o şehri her yönüyle sevebilmektir kıymet olan."

Böylece Adana’nın ilçeleri Ceyhan ve Yumurtalık’ın Osmaniye’ye bağlanması tartışmalarına yeni bir ivme kazandırmış, Adana'da AK Parti'yi zor durumda bırakmıştı.