Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde KPSS puanı şartı aranmadan işçi alımı yapılacaktır. İşçi alımı başvuru bilgileri ve detayları bu yazımızda yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Bünyesine KPSS Puan Şartı Aranmıyor!

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasıyla, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürekli işçi alımı için başvuruların kabul edileceği duyuruldu. Kamu ilanları kısmında yayınlanan ilanlarda, farklı pozisyonlar için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) istihdam edilmek üzere işçi alımı yapılacağı belirtildi.

İlana Başvuru Yapabilecek Adaylar Kimlerdir?

İlan başvurusu yapacak adaylarda aranan şartlar aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak ve 36 yaşından gün almamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Başvuru yapacak adayların dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli nokta ise geçmişleriyle ilgili durumdur. Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devletin sırlarına karşı suçlar, casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamaları gerekmektedir.

Adayların terör örgütleriyle ilişkileri de incelenecektir. İlanlara başvuracak kişilerin, Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya irtibatı olmamalıdır.

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, işçi alımı için başvuruların internet üzerinden kabul edildiğini duyurdu. Başvuru yapmak isteyenler, Türkiye İş Kurumu'nun resmi internet adresi olan https://esube.iskur.gov.tr/ linkini ziyaret etmelidir.

Başvuru süreci oldukça basit ve kullanıcı dostudur. İş arayanlar, ilgili linki tıkladıktan sonra karşılarına çıkan sayfada "İş Arayan" kısmından giriş yapmalıdır. Ardından, iş arama sayfasına yönlendirilen adaylar, iş ilanları kısmını seçmelidir. Bu aşamada, "İŞYERİ TÜRÜ" bölümünde "KAMU" seçeneğini işaretlemek gerekmektedir.