Jeofizik Mühendisleri Onur Kurulu üyesi Melih Baki bölgemizdeki depremlere yönelik yeni bir açıklamada bulunarak, “Fay hattı kırıklarının yönünü izliyoruz. Güneye doğru gitme eğilimi gösteriyor. Dün akşamki yer hareketliliği ile kırığınn yerine oturduğunu söyleyebilirim” dedi. 

Bölgemizdeki deprem hareketliliğini 24 saat izlemekle tanınan, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerine yönelik yıllar öncesinden tahmin ve uyarılarda bulunan Melih Baki, Adana için riskin önemli ölçüde azaldığını ileri sürdü. 

Baki, şöyle devam etti: 

“Son depremlerle büyük bir enerji boşalması oldu. Kırılmaların yönünü izliyoruz. Kırık Bingöl istikametine doğru ilerliyordu. Dün gece de 6 Şubat’ta yaşanan fay kırığı yerine oturdu. Adana yönüne doğru olan ve olabilecek gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Adana’da yüzde 80-85 civarında risk azaldı. Yine de önümüzdeki 10-15 gün önemli. Adana, şu ana dek depremi yaşayan değil depremden etkilenen bir il olarak kabul edilmeli. Biz depremi ve fay hatlarını zaten dikkatle izliyoruz. Bu yıkımın olacağını ve deprem tehlikesini çok önceden yöneticilere bildirdik, ancak dikkate almadılar”