Memur maaşlarının ne zaman zamlanacağı merak ediliyor. Emekliye gelen maaş artırımı gelişmesiyle beraber gözler memur maaşlarına çevrilmişti. Bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmayacağı soruluyor. Gelen bilgiler doğrultusunda sizlere en güncel durumu açıklayacağız. Memura belirli bir yüzdelikte zam yapılacak mı?

Memurun Maaşı Yüzde Kaç Artacak?

Memur maaşının henüz yüzde kaç zamlanacağı kesinleşmedi. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretliler için yapılacak zammın tarihi olarak Temmuz'u göstermesi akıllara geliyor. Memura toplu olarak yapılacak zam Temmuz'da gerçekleşebilir. Dolayısıyla bu ay veya önümüzdeki ay maaş artırımı beklenmemekte.

 Enflasyona Göre Yüksek Maaş Alabilir!

Memurun alacağı maaşla ilgili yüksek enflasyon vurgusu yapılıyor. Enflasyon oranları beklentilerin üzerinde gelir ise maaş zammında aynı oranda ve bir miktar üstünde artabilir. Ancak hükümetin refah payı kartını oynaması ve maaşlara daha fazla zam yapması gibi bir ihtimal de masaya yatırılıyor. TÜİK'in sunduğu enflasyon verilerinin yanı sıra, enflasyonun bir kademe üzerinde yüzdelikte refah payının da eklenerek zam yapılması beklenebilir.

2023'te %30 Zamlandı!

2023 yılı Ocak ayı itibarıyla emekliye ve memura %30 zam yapılmıştı. Öncesinde de Temmuz ayında maaşlar artmıştı. Bir yıl içerisinde iki defa maaş zammının duyurulmasının hemen ardından 2023 yılında da aynı gelişme yaşanacak mı merak ediliyordu. Söz konusu zam iddiaları ise yanıt buldu. Temmuz ayında 2023 yılının ara zamları yapılacak. Ancak emeklide ilk zam çok daha erken bir tarihte geldi. Güncel olarak çeşitli gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.