TÜRKİYE'nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon’un Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde planladığı 200 milyon TL'lik ikinci tesisin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla yapıldı.

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon’un Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde planladığı ikinci tesisin temeli atıldı. Törene, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti'li milletvekilleri ve Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir katıldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımın stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Bakan Kirişci, “Tarım sektörü ve buna bağlı olarak gıda sektörü en son yapılabilecek en son yatırım yapılması gereken bir alan, bir faaliyetmiş gibi bir tavır içerisinde oluyoruz. İHA'larla, SİHA'larla, Gökbey'lerle, Hürkuş'larla, savunma sanayinde son 20 yılda geldiğimiz nokta yerlilik ve millilik oranında nasıl yüzde 20'lerden yüzde 80'lere erişti ve hepimizin göğsünü kabartıyorsa, tarım sektörü de bir o kadar göğsümüzü kabartması gereken bir alandır. Bugün 85 milyon vatandaşımızın, ülkemizi ziyarete gelen 50 milyon turistin, bu ülkeye güvenli liman diye sığınmış olan 4-5 milyon civarındaki sığınmacının ve yetmez, yurt dışında ihraç ettiklerimizde orada kendi beslenme ihtiyaçlarını, kendi giyinme ihtiyaçlarını, barınma ihtiyaçlarını karşılayan o ülkelerin vatandaşları da dikkate alındığında bütün bunların hepsiyle ilgili bu üretimi gerçekleştiren bu ülkenin eli öpülesi üreticileridir” dedi.