Çoğunluğu ülkücülerden oluşan bir grup yeni bir ittifak oluşturma çağrısında bulundu. Aralarında Yılma Durak’ın da yer aldığı grup MİLLİYETÇİ İTTİFAK adı altında birleşme duyurusu yaptı. 

Açıklamada özetle şöyle denildi: 

“Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2023 yılında çok önemli siyasi gelişmeleri art arda yaşayacaktır.

Gelecek yıllarımıza yön verecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 yılının Mayıs ayında yapılacaktır.

1991 yılından itibaren Sovyetlerin dağılması ile birlikte Türkiye, soğuk savaş sonrası siyasi, ekonomik, sosyal sorunlar ve güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalmış ve ciddi savrulmalar yaşamış ve hâlen de yaşamaktadır.

Bu dönemde Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten iktidarlar, ABD ve Batı’nın yeni dünya düzeninde Türkiye’nin ve Türk milletinin dönüştürülmesi ve çözülmesi gereken “hedef ülke” olduğunu fark edememişler ve gerekli millî ve yapısal tedbirleri zamanında alamamışlardır. unsurlarının varlığının sebep olduğunu düşünüyoruz.

Maalesef bugün, Türk milletinin önüne “ittifaklar” üzerinden konulan siyasi çözüm tercihlerinde; bir tarafta yaşadığımız sorunların kaynağı AK Parti’nin liderliğinde “Cumhur İttifakını”; diğer yanda da muhalefet olarak ABD-Batı çizgisinde olacağının söz ve işaretlerini veren CHP liderliğinde “Millet İttifakını” görmekteyiz.

Henüz Türk milletinin önünde bugün yaşadığımız sorunların çözümü için “milliyetçi” ve “tam bağımsızlıktan” yana; ABD ve küresel çetelere karşı şahsiyetli ve cesur direniş gösterecek; “Yürütmeye” yani “Cumhurbaşkanlığı” seçimine aday, “Cumhuriyete” yürekten bağlı, “millî iradeyi” temsil eden bir hareket çıkmamıştır. 

Devleti kuran iradenin sahibi olan Türk milliyetçileri (milliyetsever, vatansever, ülkücü, Atatürkçü, ulusalcı, yurtsever, Türkçüler ve diğerleri) tarafından yTürkiye Cumhuriyeti kuruluş ayarlarına döndürülmelidir.

Bunu başaracak insan potansiyelimiz fazlası ile mevcuttur. Ucu açık, özgür ve eğitimli genç nüfusumuz en büyük millî servetimizdir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bütün zorlukları başaracak güç cevherimizde vardır.

Bu hedef doğrultusunda tüm arkadaşlarımıza ve vatansever seçmene bir çağrıda bulunuyoruz.

“MİLLİYETÇİ İTTİFAK” adı altında birleşerek “Türk milliyetçisi” bir başkan adayının çıkması için büyük bir azim ve irade gösterelim.

Bu seçimlerde Türk’lüğün öksüzlüğüne “Milliyetçi Kadroların” israfna ve devlet yönetminden şuurlu olarak uzak tutulmasına son verecek hareketi başlatalım.

Ahmet SELİMOĞLU, Ali ASKER TORUN, Ali BADEMCİ, Ali MANAV, Ali NİHAT ELHAN, Ali Vehbi KABUKÇU, Ali ŞANALMIŞ, Alpaslan KURTARICI, Aydın GÜNAYDIN, Burhan BEKÂR, Bülent AKALIN,

Bünyamin ÇİFTÇİ, Cemil AYDIN, Derviş KILIÇKAYA, Ekrem SÜTÇÜ, Erdal ASLAN, Fatih ERASLAN , Gani ARIKAN, Halil İbrahim BAYRAKCI, Hacı Hüseyin BARS, Hasan GÖMLEKSİZ, Hakkı BAHÇIVANLAR Hakkı Şafak SES, Haspolat UMURTAĞ, Hayati YILMAZ,

İbrahim EKİCİ, İsmail Hakkı CERRAHOĞLU, Galip KÜTÜK, Kadir AKGÖLLÜ, Kemal AKAR, Kemal ÜÇÜNCÜ, Lokman ABBASOĞLU, Mehmet KONUT,

Mehmet PEHLİVANLI, Mehmet SAKARYA, Mehmet USLU, Mustafa Kaya AKOZAN Mustafa KÖPÜKLÜ, Nurcan YAZICI, Özcan PEHLİVANOĞLU, Ömer Faruk CİHAN, Sami BAL, Serhat Mehmet ALTUNER, Seyyit Ahmet SILAY, Seyfi ATMALIOĞLU, Seyit, ÇAPAN,

Sezgin ÇELİK, Sırrı Cumhur ÖZGERİŞ, Şaban KILIÇ  Tahsin Sertaş, Tolga YİRMİBEŞOĞLU, Turgut BAKIREL, Ulvi BATU, Yılma DURAK, Yusuf ÖZKAN, Yunus ÜNSAL, Yusuf OKUMUŞ, Zekai KAHYAOĞLU.”