Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, 31 Mart yerel seçimlerinin Adana analizini yaptı.

Gezici, editörümüz Ali Pekmezci'ye bazı seçim bölgelerinde sonucun netleştiğini bazılarında da mücadelenin halen devam etmekte olduğunu söyledi. 

Şu an itibarıyla Adana'da kararsız seçmen oranının yüzde 12 civarında olduğunu hatırlatan Murat Gezici, yaptığı araştırmalara göre az bir farkla önde görünen CHP adayı Zeydan Karalar'ın kısmen de olsa seçimi kaybetme riskinin bulunduğundan söz etti.

"Cumhur İttifakı adayı Fatih Kocaispir azımsanmayacak orandaki kararsızlardan ne kadar fazla oy alabilirse o oranda sandıktan çıkması mümkün" dedi.

Buna karşın Murat Gezici'nin Adana saha araştırmasına göre Sarıçam'da Bilal Uludağ, Ceyhan'da Kadir Aydar ve Çukurova'da Soner Çetin kazanmaya çok yakın.

"Sarıçam ve Ceyhan'ı fazla konuşmaya gerek yok" tesbitinde bulunan Gezici, Çukurova ilçesindeki CHP adayı Emrah Kozay'ın 'tanınırlık problemi' olduğunun altını çizdi. Soner Çetin'in İYİ Parti oylarının yanısıra yüksek oranda CHP ve Cumhur İttifakı oylarını da almakta olduğunu vurguladı. 

Murat Gezici'ye göre seçim tahmini en zor yapılacak iki ilçe ise Seyhan ve Yüreğir.

Yüreğir'de Halil Nacar'ın popülaritesini çok yüksek bulan araştırmacı, yine de bu ismin kazanmasını sürpriz olarak değerlendirmiyor. 

Seyhan'da ise her üç adayın şansını eşit görüyor. Ancak CHP adayı Oya Tekin ile Cumhur İttifakı adayı Erdal Hatipoğlu, İYİ Partili Akif Akay'a oranla daha şanslı.