İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? Nakit avans nedir? İşte, nakit avans alma yolu-  İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde… Günümüzde finansal ihtiyaçlar arttıkça, nakit ihtiyacı olan bireyler daha uygun ve hızlı bir çözüm arayışına giriyor. İhtiyaç kredilerindeki faiz oranlarının yükselmesi ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu, bireyleri alternatif finansman yöntemleri arasında nakit avansı tercih etmeye yönlendiriyor. İhtiyaç kredisi ile karşılaştırıldığında, nakit avansın sunduğu avantajlar ve daha düşük maliyeti, talebi artıran etkenler arasında yer alıyor.

Nakit avans, kredi kartlarıyla yapılan bir işlem olup, mevcut kredi kartının limiti dahilinde belirli bir tutarda nakit para çekilmesini sağlar. Nakit avans kullanımı, kredi kartının kullanıldığı yerden hemen gerçekleştirilebilir ve genellikle onay süreci ihtiyaç kredilerine göre daha hızlıdır. Bu yöntemde, taksitli veya taksitsiz olarak nakit para çekme seçenekleri bulunur ve geri ödeme planı bankadan bankaya farklılık gösterir.

Nakit Avans Nedir? İhtiyaç Kredisi ile Nakit Avans Arasındaki Farklar ve Tüyoları

Kredi kartından nakit avans çekiminde uygulanan faiz oranları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen akdi faiz oranını aşamaz. Bankaların dönemsel kampanyalarında ise bazı durumlarda, nakit avans verilirken faiz oranı sıfıra kadar düşebilir. Ancak, tavan faiz oranı her zaman Merkez Bankası'nın belirlediği akdi faiz oranını geçemez. Şu anda, bankalar aylık yüzde 1,36 faiz oranıyla nakit avans imkanı sunmaktadır. Öte yandan, ihtiyaç kredilerinde aylık ortalama faiz oranları 1,89'dan başlamaktadır.

Nakit avans, ihtiyaç kredisi ile karşılaştırıldığında birkaç avantaja sahiptir. En büyük avantajlardan biri, onay sürecinin hızlı olmasıdır. Genellikle kredi kartına tanımlanan nakit avans, kartın kullanıldığı yerden hemen çekilebilir. Bu nedenle, nakit avans sürecinin daha hızlı, pratik ve kolay olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kredi kartı müşterilerinin bilgileri bankada zaten mevcut olduğundan, ek belge veya evrak talep edilmez. Nakit avans kullanırken, geri ödeme seçenekleri bankadan bankaya değişebilir.

Diğer yandan, ihtiyaç kredilerinde uygulanan aylık faiz oranları kredi sözleşmesiyle sabitlenir. Örneğin, 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisi kullandıysanız, piyasa koşulları ne olursa olsun ödeyeceğiniz faiz oranı değişmez. Belirli bir geri ödeme planı içerisinde kredi kullanıldığı için tüketicilere bütçe planlama ve yönetme imkanı sağlar.