Adana’da limonun para etmemesi ve bahçede kalması üzerine birçok üretici limon ağaçlarını sökerek farklı ürün ekme yoluna gidiyor. 

İYİ Parti Adana milletvekili Bilal Bilici, Yüreğir’in Zağarlı köyüne giderek kesilmiş ağaçları yerinde tespit etti, çiftçilerle görüştü. Bu konuda bakanlığı defalarca uyardıklarını hatırlatan Bilici, “Maalesef emekler heba oldu. Plansız programsız tarım politikasının sonucu budur. O politikanın iflasının bir göstergesidir.” dedi. 

İYİ Parti milletvekili şöyle devam etti: 

“30 dönümü kestik, 170 dönümü daha keseceğiz diyorlar. Plansız, programsız tarım uygulamaları sonucunda çiftçilerimizin geldiği son durum. Narenciye alarm veriyor dedik, çiftçi zor durumda dedik dinlemediniz. Çaresiz kalan limon üreticilerimiz, yıllarca evlatları gibi baktığı limon ağaçlarını kesiyor ancak hala seslerini duyan hiç kimse yok.”

İsa Giriş adlı bir başka üretici de “90 dönüm, 8-9 yaşında Mayer cinsi limonumuzu söküyoruz sayın vekilim. Bir ağacın yetişmesi 8 sene, sökmesi gördüğünüz üzere 1 dakika sürüyor. Bizi bu duruma düşürenler utansın.” tepkisini gösterdi.