Öğretmen Ahmet Pepekal'dan açıklama: 

Haber sitenizde bugün ( 09.06.2023) hakkımda yayınlanan haber asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsi geçen haberde anlatılanlar, Eral Okulları'nda yaşandığı ileri sürülen olay tarafıma yönelik bir kurgudur. 
Bu mesleğe 35 yıl boyunca hizmet eden bir eğitimci olarak hiç bir zaman profesyonellikten uzak tavırlarım olmamış ve tek amacım ülkemin bana emanet ettiği geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın Milli Eğitimin bana yüklediği misyona uygun yetiştirmek olmuştur.
Bu mesleğim inceliklerini bilen deneyimli her eğitimcinin de bildiği üzere 1.sınıf öğrencilerinin bahsi geçen kurgulanarak büyütülen olaya dair algı ve yetkinliği söz konusu değildir. Dolayısıyla böyle bir anketin bahsi geçen öğrencilerle yapılmış olduğunu düşünmek bile abesle iştigaldir.
 Olay sınıfta bazı öğrencilerin seçim sonrası 1 günlük tatilin mevzu edilmesi ve benim de çocuklara bu tatilin sebebini açıklamamdan ibarettir.  Art niyetli ve ayrıştırıcı düşünce yapısına sahip insanların beni ve öğrencilerimi siyaset haberi haline getirerek kullanmaları hem beni hem öğrencilerimi hem de aklı selim velilerimi ziyadesiyle üzmüştür.
Zaten yayınlanan yazıda kaynak belirtilmeyişi de bu haberin aslı olmayan ve beni hedef alan çevrelerin kurguladığı bir haber olduğunun açık ve aleni göstergesidir.
Hakkımda yayınlanan haberde yer alan suçlama, iddia ve ithamların hiç birini kabul etmiyorum. Bu nedenle kişilik haklarımı saygıyı içeren bu açıklamanın yayınlanmasını istiyorum.