ÖTV yok. ÖTV şartsız otomobil alınacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde- Son zamanlarda küresel ve yerel piyasalarda yaşanan yüksek enflasyon oranları, hayat pahalılığını hemen hemen her sektörde hissettirmeye devam ediyor. Bu durum özellikle otomotiv sektöründe de kendini gösteriyor ve vatandaşlar araç alırken zorluklarla karşılaşıyor. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından duyurduğu ÖTV müjdesinin detayları oldukça merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÖTV muafiyeti uygulaması esnafımıza hayırlı olsun" başlığıyla yaptığı paylaşımda, ticari araçlarını yenilemek isteyen esnafın ÖTV ödemeyeceğini duyurdu. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği ve kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflar, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemek zorunda kalmayacaklar. Ancak detayların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacağı belirtildi.

ÖTV'den Muafiyet: Gerçekten de Esnafa Destek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖTV muafiyeti müjdesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin aynı cins taşıtlarını yenilemeleri durumunda ÖTV ödemeyeceklerini belirtti. Ayrıca, ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ile 80 arasında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin de bu destekten yararlanabileceği açıklandı. Ancak diğer araçların detayları için hazırlanan yasal düzenlemenin netleşmesi bekleniyor.

Esnafın Sorularına Yanıt: Detaylar Açıklandı mı?

ÖTV muafiyeti müjdesi, ulaşım sektöründeki ekonomik zorlukların çözümüne yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Bu destekle birlikte esnafın işleri biraz daha canlanabilir.