Adana Seyhan'da yıllarca faaliyet gösterdikten sonra yeni sahibi Medical Park tarafından kapatılan Özel Güney Adana Hastanesi’nin yerine devlet hastanesi yapılması için imza kampanyası başlatıldı. 

Sağlık sektöründeki bu önemli gelişmeyi ilk olarak haber portalımız Türkiye’ye duyurmuş, sağlık sektörünün uzun süre Adana'da kaymağını yiyen Bülent Özülkü de satışı doğrulamıştı. 
Üç hastanenin yeni sahibi Medical Park, güneydeki hastanenin ruhsatıyla Çukurova ilçesinde (Bilfen arsası olabilir) yeni bir hastaneyi hedefliyor.  

Dün de Adana Tabip Odası ve birçok kişi, hastane önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı .Omeryan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Türkan Bakır, kapanan hastanenin bölgenin tek hastanesi olduğuna işaret ederek, "Bu hastanemizden sağlık hizmeti alan Barbaros, Havuzlubahçe, Akkapı, Meydan, Mıdıklı, Yenibey, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Hadırlı, Hürriyet, Karasoku, Sucuzade, Gülpınarı, Dumlupınar, İstiklal Bey, Hurmalı, Devrişler, Dörtağaç, Camuzcu, Büyükçıldırın, Karayusuf, Kayışlı mahalleleri ve çevre köylerde yaşayan yaklaşık bir milyon insanımız sağlık hizmeti almaktan yoksun bırakılmış ve mağdur edilmiştir. Bu mahallelerimize en yakın hastane yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. Yoğun trafik akışını göz önünde bulundurduğumuzda en acil vakada bile en erken bir saat yol katlederek, sağlık hizmetine kavuşma imkanı bulunmaktadır” dedi.

İMZA KAMPANYASI 

Bakır, şunları söyledi: "Acil vakalarda insan hayatı için bir dakikanın bile çok önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ulaşım zorluğu ve zaman kaybından dolayı yollarda ölmek istemiyoruz. Ayrıca bu mahalle ve köylerimizde yaşayan halkımızın büyük çoğunluğu yeşil kart sahibi yoksul ve dar gelirlidir. Bu insanlar en yakın hastaneye ulaşmak için en az iki veya dört araç değiştirmek zorundadırlar. Bu da ciddi bir ekonomik yük ve zaman kaybı demektir. Bölge halkının daha çok mağdur edilerek sağlık hizmetinden mahrum bırakılmaması ve acil vakalarda can kaybı yaşanmaması için bu talebimizin aciliyetle dikkate alınarak hayata geçirmesi için imza kampanyasını başlatıyoruz."  

'DEVLET HASTANESİ AÇIN'

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş ise, hastane kapandıktan sonra E-5 Karayolunun güneyinde ne özel ne de devlet hastanesi kalmadığını belirtti. Menteş, yurttaşların acil bir durumda en az 30 dakika yol gitmek zorunda kaldığını belirterek, "Bir an önce buraya bir devlet hastanesi açılmalıdır" çağrısı yaptı. 

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi de halkın ihmal edildiğini ve kaderine terk ettiğini söyledi.