ADANA'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.

Adana Tabip Odası öncülüğünde çok sayıda sağlık çalışanı Seyhan ilçesindeki Kasım Gülek Köprüsü'nde bir araya geldi. Beyaz önlüklerini giyip, toplanan grup, ellerinde döviz ve flamalarla Uğur Mumcu Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan, alanıyla ilgili çok sayıda kitap yazan Dr. Saadettin Güney de elinde Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi. 

'TEKLİFLERİMİZ MECLİS'TE GÜNDEME DAHİ ALINMADI'

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, "Türk Tabipleri Birliği olarak son yıllarda hazırladığımız sağlıkta şiddet, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, fiili hizmet süresi zammı, öğrencilerin özlük hakları düzenlemeleri, tüm ücretlerin emekliliğe yansıması, 7600 ek gösterge, emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında iyileştirme yapılması gibi kanun tekliflerini ısrarla Meclis'teki partilere sunduk ancak ne yazık ki Meclis'te gündeme dahi alınmadı. Elbette bu torbanın içinde bütün toplumun sağlık hakkını yok sayan ve bizleri aba altından artık çıkardıkları sopalarla tehdit eden tüm maddelerin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi için de elimizden geleni yaptık. Şimdi de 14 Mart'a giderken 14 talebimizle yeniden hatırlatıyoruz" dedi.