Gelen duyuru ile birlikte işçilerin maaşlarına önemli oranlarda zam yapılıyor. Son olarak ise maaş oranlarının değiştiği belirtildi. %60'lık zamla birlikte kimler ne kadar ödeme alacak? Aylık maaşlarda son durumu açıklıyoruz. Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde çalışanların maaşları korunuyor. Sendikaların bu konuda yoğun çaba sarf ettiğini söylememiz gerekir.

%60 Zamlı İş Sözleşmesi İmzalandı!

İşçiye %60 zam yapılmasını sağlayacak Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Bu gelişmeyle birlikte çalışan maaşları resmi olarak arttı. Hizmet İş Sendikası Van Şubesi ile Tuşba Belediyesi arasında yapılan imza ile birlikte aşağıdaki açıklamaya yer verildi.
“İmkânlarımız dâhilinde ve günün şartlarını dikkate alarak yaptığımız toplu iş görüşmesi neticesinde ulaşabileceğimiz en güzel noktada uzlaşmaya vardık. Sosyal haklar ile birlikte yüzde 60 oranında zam uyguladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana ise siz değerli emekçi kardeşlerimize enflasyon farkı ile birlikte yüzde 600 oranında zam yaptık. Alın terinin karşılığı olan zamlar annenizin ak sütü gibi sizlere helal olsun”

İşçi Maaşları Zamlanıyor 2023

İşçi maaşlarına gelen zamla birlikte çalışanların alım gücü de artıyor. Bunun bir noktada belediye ile sendika arasındaki görüşmelerin etkili olduğunu söylemeliyiz. Toplu İş Sözleşmesi, çalışanların alacağı ödemeleri belirlemekte.