Gazeteci (!) Rasim Ozan Kütahyalı, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz hakkında yaptığı paylaşım Arap, Alevi, Nusayri camiasında gündem oldu.

X platformunda tartışma Kütahyalı'nınn, Ahmet Yavuz'un Arap-Alevi-Nusayri olduğunu iddia etmesiyle başladı.

Ahmet Yavuz, Rasim Ozan Kütahyalı'ya cevaben; "ROK efendi, Alevi hatta Arap Alevi’si yani Nusayri olduğumu ileri sürmüş! Alevi değilim, Arap Alevi’si hiç değilim. Olsaydım övünerek açıklardım. Yıllar önce FETÖ’cüler, hazırladıkları sahte belgelerden birinde ‘Alevi olduğunu gizlemiyor, Ermeni olduğunu gizliyor’ şeklinde bir yalanı yaymaya çalışmışlardı. Bu FETÖ artığı da, “operasyon çocuğu” alışkanlığını devam ettiriyor. Amacını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Sünni ve Türk kökenli bir aileye mensubum. Bundan övünç duyuyorum. Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, dirliğine hayatını adamış bir vatanseverim. Cumhuriyet Türklüğünün bir köken meselesi olmadığının, bir ruh meselesi olduğunun da altını çizmeliyim. Ne mutlu Türküm diyene!" paylaşımında bulundu.

Ahmet Yavuz'un tepkisine Kütahyalı'dan yanıt gecikmedi. Kütahyalı Ahmet Yavuz'a birden çok paylaşımla yanıt verdi. İşte o paylaşımlar:

"Arap-Alevi olduğunla gurur duyarak da Türkiye yurttaşı olmak hak olmalı. Sen de soydaşın Barış Atay gibi mert, cesur olabilirdin. Nusayri yurttaşlarımız işte bu Sünni-Türk üstünlükçü faşist kafa yüzünden bu ülkede çok büyük eziyet çektiler, zulüm gördüler. Devletten dışlandılar.."

"TSK’da hakim zihniyet olan Sünni-Türk üstünlüğüne dayalı bu kurucu ideoloji yüzünden sen Arap-Alevi kimliğini hep inkar ettin. Sünni-Türk olduğun yalanıyla ve oğluna Selim Yavuz ismini koyarak TSK’da kariyer arayışına girdin. Arap-Alevi kimliğinle gurur duyarak general olamazdın."