TTB, SES, TDB, BDS, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, SAHADER, TümRadDer ile TabipSen vergide adalet istiyor.

80. Yıl Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen Sağlık Emek ve Meslek örgütlerinin yöneticileri ve üyeleri adına basın açıklamasını okuyan SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren, “Düşük ücretlerle, azalan alım gücümüzle, sendikalaşmanın ve hak aramanın önündeki engellerle, meslek örgütlerinin işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığı bir düzende emek sömürüsü her gün biraz daha katmerleniyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor.” dedi.

ÜCRETLİLERİN GEÇİM MÜCADELESİ DAHA DA ZORLAŞIYOR

Adana Tabip Odası Aile Hekimlik Kolununda desteklediği açıklamada yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla her gün daha da yoksullaştıklarını ifade eden Eş Başkan Eren, “Ülkemizde gelir dağılımı hızla bozuluyor. Enflasyonun altında ezilen ücret artışları dahi cebimize yansımadan vergilerle geri alınıyor. Türkiye’de vergi yükü giderek daha fazla işçilerin, emekçilerin, emeklilerin dar gelirlilerin omuzlarına yıkılmaktadır. Vergide adaletin kantarı her gün biraz daha bozulmaktadır. 2024 gelir vergisi tarife dilimleri 30 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de “Gelir Vergisi Genel Tebliği” başlığında yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre ilk gelir vergisi dilimi 110 bin TL olarak belirlendi. Vergi tarife dilimleri yıllardır bilinçli olarak yeniden değerleme oranı ve asgari ücret artışından az artırılmaktadır. Böylece ücretlilerin erkenden bir üst vergi dilimine girmesine ve daha yüksek oranda vergi vermelerine neden olmaktadır. Bu kadar yüksek enflasyon ortamında, yıl içinde bir üst vergi dilimine girdiği için eline geçen ücreti düşen ücretlilerin geçim mücadelesi daha da zorlaşmaktadır.”