Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır" diyen dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun verdiği sözlere rağmen Adana Havaalanı'nın sadece eğitim uçuşları için kullanalacağı itiraflarına sert tepki gösterdi. Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Barut, "Adana'ya ilişkin iktidar mensuplarının en yüksek seviyede verdikleri ancak yıllar geçmesine rağmen hala tutulmayı bekleyen sözler nedeniyle kuşkularımız ve endişelerimiz varken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 'Adana Havalimanı eğitim uçuşları için kullanılacak' açıklaması endişelerimizin ne kadar haklı olduğunu yine gösterdi. AKP iktidarının sözleri gibi Adana Havaalanı'nı da yutmasına izin vermeyeceğiz, havaalanımızı kapattırmayacağız" dedi. 

"OYALAYIP KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir televizyon programında, 'Adana Havalimanı eğitim uçuşları için kullanılacak. Pilot eksiğimiz var, onları yetiştireceğiz' açıklamasında bulundu. Mersin sınırları içerisinde yapımı süren Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanı'nın eğitim uçuşları dışında kapatılacağına yönelik sözlere sert tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının bugüne dek Adana Havaalanı konusunda halkı sürekli oyalayıp kandırmaya çalıştığını vurguladı. 

VERİLEN SÖZLERİ HATIRLATTI

20 Haziran 2022 tarihinde Adana'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Adana Havalimanı'nın kapatılacağı konusuyla ilgili, 'Dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakın aldırmayın. Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır' sözünü anımsatan Barut, geçen haftalarda Adana'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Adana Havaalanı'nın kapatılması gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylediğini hatırlattı. 

"SÖZLERİ GİBİ HAVAALANIMIZI DA YUTMAK İSTİYORLAR"

İktidarın üst düzeyde verdiği sözlere rağmen son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 'Adana Havalimanı eğitim uçuşları için kullanılacak' açıklamasının itiraf olduğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Kentimizin en temel değerlerinden birisi olan Adana Havaalanı, hava ulaşımına 1937 yılında açılmış olup dünyanın en güvenli ve önemli havalimanlarından birisidir. 1956 yılından itibaren uluslararası seferlere açık halde, 24 saat kesintisiz iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiğine hizmet vermektedir. Her yıl 5 milyondan fazla yolcuya hizmet vermiştir. Çevre iller Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Niğde gibi çok sayıda ilimizin yararlandığı büyük öneme sahip Adana Havaalanı konusunda iktidarı duyarlılık ve sorumluluk duygusuyla hareket etmeye çağırıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya, kentimizin ve ülkemizin değerlerini savunmaya devam edeceğiz. AKP iktidarının sözleri gibi Adana Havaalanı'nı da yutmasına izin vermeyeceğiz, havaalanımızı kapattırmayacağız."