Salbaş Karakucak Güreşleri tamamlandı. Finalde rakibine üstünlük sağlayan Mehmet Çelebi, başpehlivan oldu.

Çukurova Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Salbaş Karakucak Güreşleri'nde toplam 86 bin TL ödül dağıtıldı. Organizasyonda 400'e yakın pehlivan kol bağladı. Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı, Çukurova Pehlivanları Adana Güreş Kulübü Derneği ve Karaisalı Yörükler Derneği ile Yörük Türkmen Masası Çukurova Bölge Başkanlığı'nın destekleriyle düzenlen güreşlere her yaştan ve kilodan pehlivanlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Salbaş bizim için çok önemli. Allah ömür verdiği sürece bu güreşleri devam ettireceğiz. Hiç kimsenin hiç bir şüphesi olmasın. Bugüne kadar Ata sporumuza sahip çıktık ve bundan sonrada sahip çıkacağız" dedi.

'USTAMI YENDİM'

Final mücadelesinde zorlu rakibini yenerek başpehlivan olan Mehmet Çelebi de duygu ve düşüncelerini paylaşarak, "Çok mutluyum. Beni güreşsever yapan aileme teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene de bu çimlerde güreşmiştim ama yenilmiştim. Bu kez finalde ustamı yenip başpehlivan oldum. Müsabakadan sonrada saygımdan dolayı elini öpüp alnıma koydum. Güzel ve zevkli bir mücadele oldu" şeklinde konuştu. (DHA)