Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adana Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Lojistik Merkez olarak görevlendirilmesiyle depremden etkilenen onbir il ve ilçelerine temel gıdadan giysiye, ilkyardım ve ameliyat malzemelerinden çeşitli ilaçlara kadar depremzedelere yardım ulaştırdı.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Yaşanan depremin ilk gününden itibaren 7/24 görev yapan Adana Tabip Odası yönetici ve üyelerinin yoğun çaba harcadığını söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, yaptığı açıklamada “Depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren hekim, sağlık emekçileri ve halkın ihtiyaçlarını sağlamaya başladık. Gönüllü çalışmak isteyen yurtdışı ve yurt içerisinden gelen hekimlerin konaklamaları, ihtiyaç duyulan hangi sahada çalışmalarının belirlenmesi ve hekim çocuklarından oluşan gönüllülerimizin araçları ve aracılığı ile sahaya ulaştırılmalarını sağladık. Görevini tamamlayan hekim ve sağlık emekçilerinin tekrar kendi bölgelerine dönüşlerini sağlıyoruz. Depremin yaşandığı ilk geceden başlayarak Tabip Odamızın hizmet binasını halkımıza açtık. Çevremizdeki halkın barınmasını sağlıyoruz. Belediye ve diğer kurumlarla iş birliği yaparak burada kalan insanlarımıza ve vatandaşlarımıza üç öğün yemek çıkarıyoruz. Kendileri de depremzede olan hekim ve sağlık çalışanları daha yoğun çalışarak Adanamızda kendi yaralarımızı sararak diğer bölgelere de hizmet vermekteyiz. Elimizden geldiğince de destek olmaya devam edeceğiz.”

BALCALI HASTANEMİZ BİLİM ÜRETEN MARKADIR

Adana ve bölge için çok önemli olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin depremde hasar gördüğü için tahliye edilmeye başlandığını üzülerek belirten Başkan Uzm. Dr. Menteş, “ÇÜ Balcalı Hastanemiz bilim üreten bir markadır. Ülkemiz ve bu coğrafya için çok değerlidir. Bu markamızı korumak için yapılması gereken ne varsa yapılması elzemdir. Kampüsten ayırımı yapılmaksızın en kısa sürede bitirilmek üzere modern teknolojisiyle yeni bir hastane hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Bu süre içerisinde hocalarımıza, öğrencilerimize, asistanlarımıza ve hastalarımıza hizmet vermesi için Yüreğir Devlet hastanesinin Balcalıya tahsis edilmesi veya geçici hizmeti sürdürecek nitelikte büyük bir Sahra Hastanesi kurulması ve bilimsel çalışmanın, tedavinin, üniversite mantığının dağılmadan devam etmesi şarttır.”

SALGIN YOK AMA HİJYENE DİKKAT!

Sosyal medya üzerinden depreme ilişkin bilgi kirliliğinin giderek arttığını, halkın buna itibar etmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Hepimiz deprem coğrafyasında yaşıyoruz. Deprem öldürmez, kötü yapı öldürür! Kötü yapıların sorumluları elbette cezalarını çekecektir. Kulaktan dolma sözlere itibar etmeyelim. Bilim insanlarının sözlerini dikkate alalım. Lütfen telaşa kapılmayın. Hasarlı binalara girmeyelim. Şu an için bilinen bir salgın hastalık yok ama hijyene mutlaka dikkat edelim. Yitirdiğimiz canlara rahmet diliyorum. Hepimizin, ülkemizin başı sağolsun.” diye konuştu.