Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'ye katıldı. Yunanistan'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de konuştu.

TEKNOFEST'in her geçen yıl büyük bir şölene dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, "Etkinliğin gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir dedi.

Teknojiyle her alanda Türkiye'nin gelişimi için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz aksi halde bizi Suriye'den de, Ukrayna'dan da, Bosna'dan da beter ederler" sözleriyle güçlü olma mesajı verdi.

Yunanistan'a sert tepki gösteren Erdoğan, "Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest Karadeniz'de "Kızılelma insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamledir" açıklamasında bulundu ve imzaladı. 

SAMSUN'DAN ADANA’YA DA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı, Çukurova Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin açılışını da canlı yayında Samsun’dan gerçekleştirdi. Adana’ya da bağlandı ve “Adana’da sayın Valimizi görüyorum milletvekillerimizi görüyorum orada.” dedi. 

Adana’daki törende Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri Abdullah Doğru ve M. Şükrü Erdinç hazır bulundu.