Türkiye'de yurttaşlar birikimlerini korumak için altına yönelirken, Türkiye'deki kentlerdeki altın miktarları belli oldu. İstanbul, 224 milyar liranın üzerinde değerle Türkiye'deki altın mevduatlarının yüzde 32'sini elinde tutuyor. En az mevduat ise 301 milyon lira ile Ardahan'da.
Altın mevduatında ikinci sırada 77 milyar 252 milyon lira ile Ankara geliyor. Ankara'yı 42 milyar 927 milyon lira ile İzmir, 24 milyar lirayla Bursa, 22 milyar 282 milyon lira ile de Antalya izliyor.
Bir zamanların ‘altın’ a en düşkün şehri olan Adana şaşırtıcı bir şekilde listenin ön sıralarında yer alamadı. Bu rakamlar Adana'nın gittikçe fakirleştiğinin bir göstergesi mi yoksa altınlar zulada mı tutuluyor!
6 AYDA BÜYÜK ARTIŞ
Ukrayna-Rusya Savaşı ile birlikte tüm dünyada en fazla tercih edilen yatırım aracı oldu. Bu dönemde Türkiye’de de altına olan talep yüzde 30 yükseldi.
TRT Haber’in aktardığına göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de bankalarda, yılın altı aylık döneminde biriken altın mevduatı, yüzde 55,3 arttı. 699 milyar 980 milyon lira seviyesine yükseldi.
