CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yolsuzluk iddiasında bulunduğu Mersin BŞB’ye yönelik suçlamaları değerlendirirken “Bize oy veren vermeyen herkesi kucakladık. İktidar, belediyeyi kaybetmeyi hazmedemedi. Halkı kucaklayan çalışmalarımızı gördükçe üzerimize geliyorlar” dedi. Ayrıca Zeydan Karalar’ın hizmetlerine de destek verdi. 

2023 seçimlerinin ülke için son derece önemli olduğunu hatırlatan Seçer, “Ülkedeki ekonomik kriz aldı başını gidiyor. 31 Mart seçimlerinden sonra özellikle büyükşehir belediyelerimizin uygulamaları toplumda karşılık buldu. Bu şehirlerin içinde özellikle İstanbul, Mersin ve Adana gibi heterojen yapıya sahip şehirleri farklı değerlendirmek gerekir. Bizim yaptığımız uygulamalar medyada yer bulsa da bulmasa da faaliyetlerimizi orada yaşayan halk iyi biliyor” dedi.

HANGİ ARGÜMANLA HALKA GİDECEKLER

Mersin’de yoğun göçmen olduğunu ve CHP’nin oyunun bu kentin dörtte biri kadar olduğunu söyleyen Seçer, “Ancak hizmetlerimiz şehrin tamamının yararını kapsıyor. Bu da elbette genel seçimleri de etkileyecek bir durum. Öncelikle yurttaşın yaşadığı geçim sıkıntısı, evde pişirecek yemeği, çocuğunun okul masrafları. Ancak ülkenin içine sürüklendiği durum ortada. Bir AKP’li vekil, seçim için mahalleye hangi argümanla gidecek? Ancak bizim belediye olarak söyleyecek sözümüz var” diye konuştu.

Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: 

“En ücra köşelere kadar yollar yaptık, evinde hastası olana imkanlarımızı kullanarak yardım ettik. ‘Biz iktidarı kaybedersek bunlar yardımları keser’ diyorlardı. Biz ayrımcılık yapmadık. İşte seçmenin oyunun rengini değiştirecek en önemli etmenler bunlar. Seçmen bunun farkında, iktidar da bunu bildiği için bize iftiralar atıyor, üzerimize geliyor. İtibar suikastı yapmak için çalışmalar yürütüyor. Ancak hizmetlerimize yönelik engelleme çalışmaları ters tepiyor.”

BU KADAR KOLAY İFTİRA ATAMAZSINIZ

Öte yandan Halk TV’de İsmail Küçükkaya’ya da konuk olan Seçer, burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’li belediyeleri hedef alan sözlerine yanıt verdi. Seçer, Soylu’ya “Biz CHP’li belediye başkanları olarak her iki kişiden birinin oyunu alarak seçilmiş belediye başkanlarıyız. Bu kadar rahat, bu kadar kolay iftira atamazsınız. Ama siz tuzak kurmak istiyorsanız, siyasetin gücüyle, kamu kurumlarını kullanarak, kamu çalışanlarını da bir asa gibi kullanarak bir diğer kamu kurumuna tuzak kurmak istiyorsanız, bu kadar art niyetliyseniz Allah ıslah etsin” sözleriyle yanıt verdi.