2023 yılı maaş zammı, yüzdelik dilim ve tayin hakkı müjdesi! Seçim öncesi 4D'li taşeron işçi tediye ödemesi binlerce lira ek zam! 4D’li işçilere ve kamudaki işçilere her sene tediye ödemesi yapılmakta. Tediye ödemesinin yapılması için karar çıkarılması ve onaylanması gerekiyor. Bu konuda çıkarılan kararla ilgili onay alındıktan sonra 52 günlük tediye ikramiyesi 4 taksit şeklinde işçilere ödeniyor. Tediye ödemesinin minimum tutarının hesaplamasında asgari ücret baz alınıyor. Buna göre bir taksitin yani 13 günlük ödemenin tutarı yeni asgari ücrete göre 2260 TL oluyor. Toplamda ödenecek miktar 10 bin lirayı aşmaktadır. 4D’liş taşeron işçilerine verilecek tediye ödemelerine dair detaylar yazımızın devamında…

2023 Tediye Ödemesi Miktarı Açıklandı!

Memurlara ve memurluktan emekli olanlara %2,5’lik bir zam yapıldı. Yapılan bu zammın ardından taşeron işçileri ve kamuda çalışan işçiler de beklenti içine girdiler. Geçen zamanda kamu işçileri için yapılan görüşmede taban ücretleri belirlenmişti. Yılın ilk ayı için % 12, diğer altı ay için ise %5’lik bir zam önerisi sunulmuştu.

Zamla ilgili açıklamayı yapan cumhurbaşkanı, işçilerin maaşlarına ekstra enflasyon farkının ekleneceğini de duyurdu.  Yapılan zam ve enflasyon farkıyla işçilere %28 oranında bir zam yapılmış oluyor. Tediye ödemelerinin ilk ödemesi ve 52 günlük ödemeleri, zamlı maaş üzerinden hesaplanıyor. Böylece tediye ödemelerine de geçen yıla göre %28 oranında bir zam yapılmış oluyor. Enflasyonun yıkıcı etkilerine karşı artan tediye ödemeleri işçilere bir can simidi olmaktadır.

2023 Tediye Ödemesi Ne Kadar Olacak?

Çalışanlara, memurlara ve emeklilere yapılan zammın ardından yeni yılda tediye ödemelerinin ne kadar olacağı tartışılmakta. Bilindiği üzere tediye ödemeleri 4 taksit halinde yapılmakta. İlk taksit Ocak ayında diğer Nisan ve böylece devam ediyor. Madende çalışan işçilerin tediye ödemeleri ise tek seferde ve yılsonunda yatırılmakta.

Ek ödeme, ikramiye anlamına gelen tediye ödemeleri işçi aileleri için çok değerlidir. Önemli olmasından dolayı her yıl verilecek tediye oranları işçiler ve aileleri tarafından merak edilir. 2023 yılına dair tediye ödemelerine dair cumhurbaşkanının açıklama yapması bekleniyor. Yapılacak olan açıklamadan sonra gerekli düzenlemelerin yapılacağı ve işçilerin gerekli ödemeleri alacakları belirtiliyor.