SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın öncülüğünde hizmete açılan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM), yaz etkinlikleriyle gençlere bilimi sevdiriyor.

Astronomi ve uzay bilimlerine ilgi duyan gençleri buluşturan iki ayrı atölyeye yoğun ilgi gösteren gençler hem eğlendiler hem de öğrendiler. “Uydumuz Ay: Kraterler, Döngüler ve Hareketler” atölyesinde Dünya’nın uydusu Ay'a dair en çok karıştırılan kavramlar, Ay'a dair genel bilgiler ve az bilinen ilginç bilgileri içeren bir eğitim alan katılımcı gençler, eğitimin ardından güneş filtreli teleskop ile güneş gözlemi yaparak unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

'Uzay Teknolojileri ve Uzay Misyonları' atölyesine katılan gençler ise 1950'den bugüne yapılan uzay görevlerini tanıyıp, uzaya giden ilk köpek, ilk insanlar, son 10 yılın ve gelecek 10 yılın misyonlarıyla ilgili bilgi dağarcıklarını geliştirdiler. Eğitimin ardından katılımcı gençler QR kodlu uzay temalı kitap ayracı tasarlayıp, güneş filtreli teleskop ile güneş gözlemi yaptı.