Adana'da bir özel okulda Ahmet Pepekal isimli öğretmen, genel seçim sonrasında, birinci sınıf öğrencilerine, seçim sonuçları ile ilgili soru sorup, siyasi anket yapınca, okul yönetimi tarafından hakkında tutanarak tutularak, işine son verildi.

Özel Eral Koleji'nde yaşanan olay, 30 Mayıs 2023'te yaşandı. İddiayı göre, emekli öğretmen olan Ahmet Pepekal isimli sınıf öğretmeninin, daha 1.sınıf öğrencilerine sınıfında oylama yaptırarak “Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olmasına kimler sevindi el kaldırsın dedikten sonra şimdi Kemal Kılıçdaroğlunun seçimi kaybettiğine kimler üzüldü el kaldırsın” diye soru sorması ve öğrencileri ayrıştırmak istemesine veliler büyük tepki gösterdi.

Yaşanan olayın okul idaresine bildirilmesi üzerine, okul yönetimi küçük çocuklara siyasi sorular yöneltmek suretiyle anket yaptıran öğretmen hakkında tutanak tutup, işine son verdi.

Veliler tarafından hakkında şikayet olan öğretmenin, daha 1.sınıf öğrenciler vasıtasıyla ailelerinin siyasi görüşlerini öğrenmeye çalışması, ülkemizdeki eğitimcilerin ne denli yozlaştığının açıkça görülmesine sebep oldu. Kendisini sözde Cumhuriyetçi diye tanıtan öğretmen, her türlü siyasi görüşe sahip veliler tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Veliler, İçişleri bakanlığı, Cumhuriyet savcıları, Adana Valiliği, il milli eğitim müdürlüğünü göreve çağırarak, çocuklarına açıkça siyasi sorular yönelterek, eğitim çatısı altında siyaset yapan eğitimcinin bir an önce incelemeye alınmasını ve bu tür kişilerin eğitim camilarında görev yapmaması gerektiğini belirttiler.

Velilerin, "Bizim çocuklarımız öğretmenin siyasi görüşüne malzeme olamaz" diyerek tepki göstermesinin yanında, seçimler öncesinde öğretmenin tüm sınıftaki öğrencilerine zorla siyasi sembole dönüşen elleriyle kalp işareti yaptırdığı fotoğraflar yayıldı.

Veliler, "Bizim çocuklarımız öğretmenlerini seviyor ve siyasi içerik değildir diye biz dikkate almıyorduk. Ama sınıfta siyasi tercihlerin 7 yaşındaki çocuklara sorulması, ailelerin fişlenmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Bir öğretmen ayrıştırma dilini kullanamaz, kullanmamalıdır. Çocuklarımız farklı siyasi görüşte olmamız sebebiyle, aynı oyun grubuna dahi alınmıyorlar" diyerek, çocuklarda oluşan travmanın telafisi imkansız yaralar açtığını dile getirdiler.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden öğrenci velileri, bu konunun yakın takipçisi belirterek, bu öğretmenin görevden el çektirilmesi ve en ağır şekilde cezalandırılmasının yanında, bulunduğu okul yönetiminin cezalandırılması için var güçleri ile çalışacaklarını bildirdiler.