Meydana gelen kazalarda Adana’nın da gündem maddelerinden birini oluşturan skuterlar İstanbul’da yaşamsal bir rant kavgasına yol açtı. 

İstanbul Taksiciler Odası Eyüp Aksu ile elektrikli skuter hizmeti veren Martı‘nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem arasında ciddi bir tartışma yaşanıyor. 

Martı CEO’su Öktem sosyal medyadan paylaştığı bir videoyla dikkat çekti. Twitter hesabından bir video yayınlayarak Aksu'nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini iddia etti. "Kapısına adam yollayıp tehdit ettiğin şirket, Türk Bayrağı'nı New York'ta dalgalandıracak. Adaletin üzerinde değilsin, ailemi tehdit edemezsin." diyen Öktem paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine. Doğrudan İTEO başkanı Eyüp Aksu'ya. Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye'deki ofisime iki tane adamını gönderdin. Ki o şirket Türkiye'nin gururu bir teknoloji devi.”

YA, ADANA’DAKİ ÖLÜMLÜ KAZALAR..

İstanbul’daki bu polemiğin Adana boyutu gözardı edilemez. Çünkü yaşanan birçok skuter kazasında canlar kaybedildi, yaralanmalar meydana geldi. 

Kentimizdeki skuter kullanımının yaklaşık yüzde 80’ini elinde bulunduran Martı, kazalarda ve ölümlerde hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. 

Halbuki Adana dahil Türkiye’deki kentlerin yolları elektrikli skuter kullanımına ne kadar müsait. Bu dikkate alınmadan özellikle Seyhan ve Çukurova’da yoğunlaşan skuter trafiği patlayamaya hazır bir bomba niteliğinde. 

Valilik ve Emniyet yaptırım uygulasa da bu sınırlı bir çözümden ibaret kalıyor. 

Sorumluluk Martı’da ve bu ihaleyi Martı’ya veren Adana Büyükşehir Belediyesi‘nde.