Son dakika: Kira yardımı nasıl alınır, e devlet başvuru nasıl yapılır? İstanbul'lulara 5 bin 500 TL kira yardımı müjdesi! Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamasında kiracılara kira yardımının artırıldığını duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada kiracılara 5 bin 500 lira kira yardımı yapılacağını belirtti. Bu adımın, Türkiye'de yaşayan binlerce vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukları hafifletmesi bekleniyor.

Kentlerdeki riskli binaların yenilenmesi için ise büyük bir adım atılıyor. Erdoğan, açıklamasında "Ülke genelinde yeni bir seferberlik başlatıyoruz. İstanbul ilk sırada yer alıyor. 39 ilçede 220 bin binadaki 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır. 6 Şubat depremlerinin verdiği mesajı dikkate alarak çok daha büyük dönüşüm projesi başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinin bir parçası olarak, Avrupa yakasında 500 bin konut yapılacağını, Asya'daki rezerv alanında da 500 bin konut inşa edileceğini ve mevcut yerleşim yerlerinde 500 bin konutun yerinde dönüştürüleceğini belirtti. Bu proje ile en az 6 milyon İstanbullunun güvenli yuvalara kavuşması hedefleniyor.

Dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak üstleneceklerini belirten Erdoğan, yüzde 10'u peşin ödenen 750 bin lira için 5625 lira taksit, 900 bin lira için 6750 lira taksit olacağını söyledi. Ayrıca, evini kendisi dönüştürmek isteyen vatandaşlara 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sağlanacak.

Kira yardımı başvuruları ise e-devlet kapısı üzerinden yapılabilecek. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlar, e-devlet üzerinden başvuru yaparak 5 bin 500 liraya kadar kira yardımı alabilecek. Başvurular e-devlet "5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden gerçekleştirilebilecek.