Son zamanlarda en düşük maaş ödemesiyle ilgili merak edilenler yanıt buluyor. Özellikle de asgari ücrete yeni bir zam gelecek mi sorulmaktaydı. O kurumda çalışanların maaş ödemesi 10 bin TL'nin üzerine çıktı. Bu bilgi doğrultusunda sizler de asgariden daha fazla para alabilirsiniz. Peki nerede çalışmanız durumunda bu maaş ödemesi geçerli olacak?

Maaş Zammı Duyurusu Yapıldı

Toplu iş sözleşmesi, bu sefer İncirliova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalandı. İmza sonrasında belediye başkanından açıklama geldi. Konuyla ilgili maaş zammı değerlendirmesi yapıldı. Üstelik bayram ikramiyelerinin de beraberinde hesaba yatırıldığı belirtildi.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, açıklamasında

"Çalışanlarımızı zamlar ve enflasyona karşı ezdirmedik, İncirliova Belediyesi’nde bugün itibariyle en düşük maaş 10 bin 410 lira oldu. Ayrıca çalışanlarımızın bayram ikramiyelerini bugün itibariyle hesaplarına yatırdık. Belediye-İş Sendikası ile imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz işçilerimize, emekçimize hayırlı olsun.” dedi.

İşçiye En Az 10.410 TL Ödenecek

Toplu iş sözleşmesiyle birlikte işçinin alacağı en düşük maaş asgari ücret seviyesinin de üzerine çıktı. 10.410 TL maaş ödemesi yapılacağı öğrenildi. Son zamanlarda belediye sendikaları ve belediyeler arasında gerçekleştirilen iş sözleşmeleri, çalışanların daha fazla gelir elde etmesi ve alım güçlerinin artmasını sağlamakta.

Asgari Ücret Zamlandı mı?

Yapılan zam duyurusunun genel asgari ücret ile bağlantısı yoktur. Ancak belediye özelinde asgari ücrete zam geldiği söylenebilir. Toplu iş sözleşmesi neticesinde çalışanların daha yüksek maaş ödemesi alması sağlanmaktadır. Sendikalar bu konuda belediyelerle anlaşmaya varıyor.