Sosyal yardım ödemeleri kapsamında önemli gelişmeler meydana geldi. Vatandaşların daha fazla yardım parası alabilmesi adına çeşitli destek programları düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelere dair bilgi veriyor. Çocuklu ailelere önemli ödemeler yapmakta. 

Paranızı PTT'den Alabileceksiniz!

Yardım parası ödemenizi PTT'den alabilmeniz mümkün olacaktır. TC kimliğiniz ile giderek işlem sağlamanız yeterlidir. Genel olarak başvuruların e-Devlet üzerinden sağlandığını da aktaralım. Öncelikli olarak gelir durumunuza bakılmalı ve bununla birlikte çocuk desteği alıp alamayacağınız kontrol edilmeli. Aile Destek Programı adı altında pek çok aileye düzenli olarak ödeme yapılıyor.

Bakanlıktan Duyuru Geldi

Bakan Derya Yanık, Nisan ayında ödenen sosyal yardım ödemeleriyle ilgili bilgi verdi. Bu ödemeler için ayrılan bütçe hakkında da detayları aktardı:

“İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizde bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız” dedi.

Aile Yardım Parası Nasıl Alınır?

Aile Destek Programı kapsamında sizler de ödeme almak istiyorsanız başvuruda bulunmalısınız. e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına Aile Destek Programı yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra çeşitli şartları karşıladığınızı onaylarak başvurunuzu tamamlıyorsunuz.