Kasım 2021’de Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı ile doğu illerinden Adana’ya uyuşturucu nakli yapıldığına yönelik haber hakkında Belediye yetkilileri ilk kez konuştu. 

Sorularımız üzerine yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 
 
“Belediyemize ait cenaze taşıma aracında uyuşturucu yakalandığına ilişkin yaygın ve sosyal medyada paylaşılan haberler nedeniyle talebiniz üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Yüreğir Belediyesi, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen vatandaşlara ücretsiz taşıma hizmeti sunmaktadır. Şehirlerarası taşıma, kurumumuza ait cenaze araçları ile yapılmaktadır.
 
Söz konusu olay 21 Kasım 2021’de gerçekleşmiş, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonun ardından araç sürücüsü gözaltına alınarak tutuklanmıştır.
Belediyemiz tarafından 22 Kasım 2021 tarihinde (olaydan bir gün sonra) derhal  idari soruşturma başlatılmıştır. 29 Eylül 2009 tarihinde işe alındığı belirlenen şüphelinin iş akdine son verilmiştir.
 
Belediyemizin adının böyle bir suçla yan yana getirilmesi ihtimaline karşı, Hukuk Müdürlüğümüz tarafından 29 Kasım 2021 tarihinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verilerek soruşturma sonucu açılacak davaya katılma talebinde bulunulmuştur.
 
3 Şubat 2022 tarihinde şüpheli hakkında iddianame düzenlenmiş, 24 Haziran 2022 tarihinde Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanığa 11 yıl 8 ay hapis cezası ve 23.320 TL adli para cezası verilmiştir. Gerekçeli kararda belediyemize ait araç ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
 
Adana Bölge Adliye Mahkemesi, sanığın cezasını 10 yıl olarak onamıştır. Dosya Yargıtay aşamasındadır.
 
Objektif haberciliğin olmazsa olmazı tüm taraflardan bilgi alınmasıdır. Yukarıdaki satırlarda yer verdiğimiz gelişmelerden yoksun bırakılmış bir haberin objektif ve iyi niyetli olmadığını düşünmekteyiz. 
Gündemi meşgul eden haberin hazırlanması sürecinde belediyemizden bilgi talep edilseydi, kamuoyu doğru ve eksiksiz bilgilendirilmiş olacaktı. 

Haberde yer verildiğinin aksine belediyemizden kesinlikle bir bilgi talebinde bulunulmamıştır. Yapılan tek taraflı ve eksik haberin değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
 
Belediyemizin uyuşturucuya karşı duruşunu görmek isteyenler; kültürellerimiz ve atölyelerimizde gençlere yönelik sosyal ve sportif faaliyetlerimizi takip edebilirler.
 
Ayrıca belediyemiz bir kamu kurumu olarak sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirirken, olay yeni gerçekleşmiş gibi algı oluşturarak kurumumuzu hedef gösteren paylaşımlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır”